Çiğli Belediyesi'nden Atık Yağ Kampanyası

Çiğli Belediyesi çevre duyarlılığı oluşturmak amacıyla evsel atık yağların geri kazanılması için kampanya başlattı.

Çiğli Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, evsel kızartmalık atık yağlarını çöpe atmak veya lavaboya dökmek yerine, pazaryerlerinde kurulan stantlara getiren kadınlara çeşitli hediyeler verilecek.

''Çevre hepimizin'' kampanyası kapsamında çevrenin korunması amacıyla çeşitli etkinler yaptıklarını belirten Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, başta ev hanımları, öğrenciler ve öğretmenleri bilinçlendirmeye çalıştıklarını belirtti.

Çevreyi kirleten en önemli unsurlardan birinin atık yağlar olduğunun kaydeden Solak, açıklamada, ''Atık yağlar çok uzun yıllar sudan ve topraktan arındırılamıyor. Kadınları teşvik edici etkinliklerle, evsel atık yağları toplamayı amaçlıyoruz. Pazaryerlerinde kurulan standlara vatandaşlar yağlarını kolaylıkla teslim edip, hediyelerini alabilirler '' ifadelerini kullandı.

İlçede kurulan 13 pazaryerinde 30 Ekim'den itibaren tüm gün açık olan stantlara yağlar teslim edilebilecek. Stantlar iki hafta üst üste açık kalacak.

Çiğli ilçesinde bulunan her okuldan iki öğretmene çevre semineri verilerek öğretmenler ve öğrenciler çevre konusunda duyarlı olması için etkinlikler yapılacak.

Muhabir: Hüseyin Bağış

Yayıncı: Ramazan Ercan
Kaynak: AA