Bingöl’de 500 Kilo Toz Esrar Ele Geçirildi

Bingöl’de jandarma ekiplerince 8 şahsa ait ev ve eklentileri ile arazilerinde yapılan aramalarda, yaklaşık olarak 500 kilo toz esrar ele geçirildi.

Bingöl’de 500 Kilo Toz Esrar Ele Geçirildi
Bingöl Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı’nca yapılan istihbari çalışmalar neticesinde, bölücü terör örgütünün yoğun olarak faaliyet gösterdiği Genç içesi kırsalında, uyuşturucu madde imal ve ticareti yapıldığı istihbaratı üzerine operasyon düzenlendiği belirtildi.

Adli makamlardan alınan arama kararına istinaden jandarma komando timlerinin takviyesinde, Bingöl İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Genç kırsalında icra edilen operasyon faaliyeti neticesinde; N.Ç, A.Ü, H.G. F.İ, Z.Y. H.Y., A.Ç ve G.Y. isimli 8 şahsa ait ev ve eklentileri ile arazilerinde yapılan aramalarda yaklaşık olarak yarım ton toz esrarın ele geçirildiğinin vurgulandığı açıklamada, cumhuriyet savcısının talimatı doğrultusunda olay şüphelisi 4 şahsın gözaltına alındığı, ele geçirilen esrar maddesine de el konularak muhafaza altına alındığı belirtildi. 2012 YILI BİLANÇOSU Açıklamada ayrıca, İl Jandarma Komutanlığı’nca 2012 yılı içerisinde uyuşturucu madde kaçakçılığı kapsamında meydana gelen toplam 25 olayda, 352 bin 144 kök kenevir bitkisi, (yaklaşık olarak 7 ton esrar elde edilmektedir) 2 ton 023 kilogram esrar maddesinin ele geçirildiği ifade edildi .
Kaynak: İHA