Batman'da Sokakta Canlı Heykeli Görenler Fotoğraf Çektirdi

Batman Hasankeyf Kültür Sanat Festivali’ne destek amacıyla Ankara’dan gelen Ankara Sokak Sanatçıları’nın (ASSA) canlı heykel performansları şehirde büyük ilgi gördü.

Batman'da Sokakta Canlı Heykeli Görenler Fotoğraf Çektirdi
Batman Belediyesi’nin bu yıl kadınlara adadığı 8. Batman Hasankeyf Kültür Sanat Festivali sona erdi. Müzik, tiyatro, panel, atölye çalışmaları, sinema gösterimi, sergi, çocuk etkinlikleri gibi programların yer aldığı festivale yurt içi ve yurt dışından birçok sanatçı katıldı.

Festivalin son gününde destek amacıyla Ankara’dan gelen ASSA sanatçıları, Yılmaz Güney Sineması ve Atatürk Parkı'nda canlı heykel performansı sergiledi. ASSA sanatçıları tarafından sergilenen canlı heykel performansları 7’den 70 herkesin ilgisini çekti. Mitolojide adalet tanrıçası olarak anılan Themis'in canlandırıldığı canlı heykel performansını Batmanlılar beğeni ile izledi. Pek çok vatandaşın fotoğraf çektirdiği canlı heykellerin gösterisi yaklaşık bir saat sürdü.Kendilerine festivalde yoğun bir ilgi gösterildiğini belirten ASSA grubu sanatçısı, “Bu yıl 8. si düzenlenen festivali için Batman'a geldik. Dün Hasankeyf’te bir gösteri yaptık. Bizim işimizin adı canlı heykel. Pandomim, tiyatro, dans ve müzik grubumuz da var. Ama buraya canlı heykellik yapmaya geldik." diye konuştu.

Batman Belediye Başkan Yardımcısı Gülistan Akel ise 3 gün süren etkinliklerle kadına ve yaşama dair mesajları kadınlarla birlikte vermeyi hedeflediklerini söyledi.

Bugün kadınlar tarafından sunulan canlı heykel performanslarını izledik. İlgi beklentimizin çok üstündeydi.” şeklinde konuştu.