28 Şubat Komisyonu, Cezaevlerindeki Mahkumları Dinlemeye Başladı

TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu bünyesinde kurulan 28 Şubat Komisyonu, Malatya E Tipi Cezaevi’nde bulunan mahkumlar Zekeriya Şengöz ile Fahri Memur’u dinledi.

Komisyon Başkanı Yaşar Karayel ile İdris Şahin, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, komisyon olarak 28 Şubat sürecinin önemli davalarından Malatya Davası mağdurlarını dinleme kararı aldıklarını, bu kapsamda Malatya E Tipi Cezaevi’nde bulunan Şengöz ve Fahri Memur’u dinlediklerini belirtti.

Komisyonun çalışması kapsamında farklı kentlerde mahkumlarla görüşmek için cezaevlerini ziyaret edeceklerini anlatan Karayel, “28 Şubat dönemiyle ilgili olarak ilk defa cezaevi ziyaretinde bulunduk. Cezaevinde dinlemelerimizi yaptık. 28 Şubat Döneminde Malatya Olayları olarak bilinen Türkiye genelinde de bir soruşturmaya konu olmuş ve sonunda da bugün Malatya Cezaevi'nde bu davadan dolayı mahkum olan arkadaşlarla, bunların o dönemlerdeki yaşadıklarını, nasıl olayların cereyan ettiklerini, hem mahkeme dosyasını istedik ve hem de kendileri ile görüşmek için bunları yaptık. Bundan sonrada cezaevi ziyaretlerimiz olacak. Bunlardan bazıları, o dönemde İçişleri Bakanlığı yapmış olan Mehmet Ağar ve şuanda 'Sabancı' davasından ve daha önceki işlemiş olduğu fiillerden dolayı mahkum olan Nuriş Çetesi olarak bilinen o mensupları da bulundukları cezaevlerinde ziyaret edeceğiz. Özellikle Ahmet Duyar'ın öldürülmesi ve Sabancı olayındaki olayların ne şekilde ve nasıl olduğu o konularla ilgili olarak da faillerinden bilgi alacağız." dedi.

Komisyon Sözcüsü İdris Şahin de amaçlarının toplumun bir daha bu tür hadiselerle karşılaşmaması için bütün milleti bu süreçlerle tekrar yüzleştirmek olduğunu kaydetti.