Saldırıda Yaralanan Asker ve Korucuların Sağlık Durumu İyi

Terör örgütü PKK tarafından dün akşam saatlerinde Bitlis merkeze bağlı Ortakapı köyündeki askeri birliğe düzenlenen saldırıda yaralanan asker ve korucuların sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

PKK’lı bir grup terörist tarafından yapılan saldırının ardından çıkan çatışmada şehit olan geçici köy korucuları Mehmet Şerif Aysal (38), İzzetin Bal (48) ve Mehmet Can Yeşildağ (49), bugün yapılan törenle Son yolculuğa uğurlandı. Bitlis Devlet Hastanesi'nde tedavileri süren Hatay nüfusuna kayıtlı er Ali Güreşçi ile korucular Vahdettin Kırmızızambak, Ücret Kırmızızambak ve Hilmi Özgen'in ise sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

"TERÖRE TEPKİ AMACIYLA EVLERE TÜRK BAYRAKLARI ASILDI"

Öte yandan Bitlis’te birçok vatandaş yapılan saldırıyı kınamak amacıyla evlerine Türk bayrağı astı. Ayrıca Bitlis’te 3 korucuyu şehit eden ve 1 asker 3 korucuyu da yaralayan PKK’lılara yönelik havadan ve karadan başlatılan operasyonlar devam ediyor.

"BİTLİSLİLER KAN VERMEK İÇİN HASTANEYE AKIN ETTİ"

Dün akşam yaşanan saldırı haberi alan Bitlisliler gece saatlerinde yaralılara kan vermek için hastaneye akın ederken, bugün gündüz saatlerinde de yaralı koruculara kan vermek isteyen birçok Bitlisli yine Bitlis Devlet Hastanesi'ne akın etti.