Çubuk’ta Parklar Yenileniyor

Çubuk’ta bir taraftan yeni park ve ağaçlandırma çalışmaları yapılırken, bir taraftan da daha önce yapılan parkların yenileme çalışmaları devam ediyor.

Çubuk’ta Parklar Yenileniyor
Atatürk Mahallesi Mevlana Sokağa yapılan yeni park dinlenme alanlarıyla vatandaşın kullanımına sunulurken, çocuklar için iki tahterevalli, kaydırakların bulunduğu büyük bir oyun seti ve salıncak da yapıldı. Oyun alanlarının yanı sıra ağaçlandırması ve yeşil alanları ile park modern bir görünüme kavuştu. Yenilenen banklarıyla, yeniden düzenlenen yeşil alanlarıyla vatandaşların ve çocukların keyifle kullanabileceği parklar kazandıran Çubuk Belediyesi, mevcut parkları yenilemeyi de sürdürüyor.

’’Her şey vatandaşın mutluluğu, huzuru için’’ diyen Başkan Özden, ’’Mahalle sakinleri, çocuklar yenilenen parklarda hoşça zaman geçirecekler. Yeni oyun alanlarında daha güvenli oynayacaklar. Mevcut parkları tekrar elden geçirerek baştan aşağı yeniliyoruz. Uygun olan parklara oyun gruplarının yanında spor aletleri de yerleştiriyoruz. Mahalle sakinleri hem yeşil ile iç içe oluyor hem de gönlünce spor yapma imkanı buluyor. Biz bunları yaparken, vatandaşlarımızın da yapılan bu güzellikleri el birliği ile koruyarak, sahip çıkmalarını istiyoruz’’dedi.

Daha önce de Zambak ve Orkide parkların yenilendiğini söyleyen Başkan Özden, ’’Bütün Parklar temizlenirken Zambak, Orkide ve İstanbul Parkları revize edildi. Parklardaki su sebilleri boyanırken, Samurkent, Hacı Bayram-ı Veli, Ömür Dede, Seğmenler, İbn-i Sina Parklarında ise oyun gruplarının bakım ve onarımı yapılırken, 100 adet bank 30 adet kamelya park ve resmi kurumlara dağıtımı yapıldı. Parklara çim ekimleri yapılırken Kosova Sokağa ise yürüyüş yolu yapıldı. Bunların yanında 3 yeni halı saha ve İzzet Begoviç parkının yapımı ihale aşamasındadır. Ayrıca okullar hayat bulsun projesi kapsamında okullarımıza bank, piknik masası, kamelya ve çöp kovası yardımı da yapıldı’’ diyerek, çalışmaların ardından bu alanların yepyeni bir görünüme kavuştuğunu belirtti .
Kaynak: İHA