Artvin Çoruh Üniversitesi Akademik Yılı Törenle Başladı

Artvin Çoruh Üniversitesi'nde 2012-2013 akademik yıl törenle başladı.

Artvin Çoruh Üniversitesi Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen açılış törenine, Artvin Valisi Necmettin Kalkan, Anayasa Mahkemesi Üyesi Prof. Dr. Engin Yıldırım, Artvin Belediye Başkanı Emin Özgün, Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Duman, Rize Recep Tayip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz, Artvin Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, Adalet Komisyon Başkanı Mutlu Çat, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Alper Sır, akademisyenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Vali Kalkan törendeki konuşmasında, üniversitelerin, bilimin egemen olduğu ön yargısız ve özgür bir ortam olduğunu ifade ederek, ''Tartışmanın kavgaya, sevginin nefrete dönüşmediği, sadece ülke menfaatleri ve muasır medeniyetler seviyesinin de üzerine çıkma amacı için yeni fikirlerin üretildiği, gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak sevgili gençlerimizin en iyi şekilde yetiştirilmesi kaygısını taşıyan bir eğitim anlayışı temenni ediyorum'' dedi.

Rektör Prof. Dr. Duman da üniversitenin 6 fakülte, 2 enstitü, 1 yüksek okul, 5 meslek yüksek okulu ve 5 bin 400'e varan öğrencisi ile Artvin'in en büyük ve en önemli kurumları arasında yer aldığını anlattı.

Konuşmalar sonrası Prof. Dr. Yıldırım, öğrencilere, ''Anayasa Mahkemesine Bireysel Başvuru'' konusunda ders verdi.

Muhabir: Bayram Sarayoğlu

Yayıncı: Tuncay Bekar
Kaynak: AA