Adana Devlet Tiyatrosu, 'ah-u Zelha' İle Sezonu Açtı

Adana Devlet Tiyatrosu, yeni sezonun perdelerini "Ah-u Zelha" isimli oyunla açtı.

Adana Devlet Tiyatrosu, 'ah-u Zelha' İle Sezonu Açtı
Adana Devlet Tiyatrosu'nun 2012-2013 sezonu, Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi’nde sergilenen "Ah-u Zelha" isimli oyunla başladı.

Pervin Okur’un senaryosunu yazdığı, Tayfun Erarslan’ın da yönettiği oyunu izlemeye gelen sanatseverler, salonu baştan sona doldurdu.

Oyundan önce bir açıklama yapan Adana Devlet Tiyatrosu Müdürü Fırat Demirağ, yeni sezona büyük bir heyecanla başladıklarını söyleyerek, “Bugün Türkiye genelindeki devlet tiyatroları, yeni sezonun perdesini açmanın mutluluğunu yaşıyor. Bu ayın 3. haftasında Konya Devlet Tiyatrosu’nda prömiyeri yapılan ‘Ya Devlet Başa Ya Kuzgun Leşe’ adlı oyun turneye gelecek. Fuaye sahnemiz ise 24 Kasım’da ‘Dış Ses’ adlı oyunla perdelerini açacak. Ay sonunda ise küçükler için ‘Define Adası’ isimli oyunun prömiyerini yapacağız” dedi.

"Ah-u Zelha" isimli oyun, hayatın denenmiş, sınanmış, ezber edilmiş kurallarına göre oynanması yönündeki binlerce yıllık nasihat ve kurallara uymayı reddeden ama ailesini, köklerini, toprağını da bırakamayan bir trajik kahramanı, büyük karşıtlıklar ve destansı bir biçimi ele alıyor .
Kaynak: İHA