Chp’li Oyan, Kapatılacak Beldeleri Gezdi

CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Oğuz Oyan, Ödemiş ve Tire ilçelerinde ziyaretler gerçekleştirerek, gündemdeki Bütünşehir yasası ile ilgili vatandaşlarla görüştü.

Chp’li Oyan, Kapatılacak Beldeleri Gezdi
Önce CHP Ödemiş İlçe Örgütü’ne gelen Oğuz Oyan’ı Belediye Başkanı Bekir Keskin, İl Genel Meclisi Üyesi Erol Soyuer, belediye meclis üyeleri, CHP ilçe yöneticileri ve partililer karşıladı. Burada partililerle bir müddet sohbet eden Oyan, yeni yasayla ilgili Ödemiş Belediye Başkanı Keskin ile görüş alışverişinde bulundu.

Bütünşehir yasasının birçok problemi de beraberinde getireceğini aktaran Oyan, halka sorulmadan halkın idare edilmek istendiğini söyledi.

Bütünşehir ile birlikte köylerin mahalleye dönüşeceğini bu köylerdeki halkın karşı çıkmaması için imar affı, su ve atık su ücretlerinin ilk beş yıl yüzde 25’inin alınması gibi düzenlemelerle adet rüşvet verildiğini öne süren Oyan, kapatılacak belde belediyeleriyle de hizmet aksamalarının yaşanacağını söyledi.

Bütünşehir yasa tasarısında gizlice kabul ettirilmek istenen bir maddeye dikkat çeken Başkan Keskin de, “Bütünşehir’in yasalaşması durumunda en ufak ilçe belediyesinin yatırım programının bile başbakan tarafından onaylanması gerekecek. Bu düzenleme yatırımların yapılmaması veya gecikmesi adına son derece sıkıntılı olacak. Biz bu nedenle tek kurtuluş olarak il olmayı görüyoruz. İl olmayı kuru kuruya istemiyoruz” dedi.

Oyan, parti binasındaki temaslarının ardından önce Bademli, ardından Ovakent, daha sonra da Konaklı beldelerinde vatandaşlarla görüştü. Oyan, Ödemiş’teki programının ardından Tire’ye geçti. TAMAYLIGİL VE KESKİN, ÜÇ İLÇEYİ GEZECEK Öte yandan, CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil ve CHP’nin örgütlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin’in Pazar günü Ödemiş, Kiraz ve Beydağ’daki ilçe örgütlerini ziyaret ederek, nabız yoklayacağı bildirildi.

Yaklaşık bir haftadan bu yana İzmir’de bulunan CHP’nin iki önemli ismi, Tire ve Bayındır’da çeşitli temaslarda bulunurken, Pazar günü Küçük Menderes havzasının doğusunda kalan üç ilçeyi gezecek.

Kiraz ve Beydağ’dan sonra Ödemiş’e gelecek olan Bihlun Tamaylıgil ve Adnan Keskin, beldelerde CHP tarafından yapılan belediyelerin kapatılmasına ilişkin referandumları da inceleyecek. Pazar günü Ödemiş ilçe merkezinde ve beldelerde ziyaretler yapacak ikiliyi, CHP Ödemiş İlçe Örgütü yönetimi Çaylı’da karşılayacak. 9 BELDEDE REFERANDUM Bütünşehir yasasıyla birlikte beldelerin kapatılması konusunda halkın görüşünü almayı sürdüren CHP, Pazar günü Ödemiş’in 9 beldesinde referandum düzenleyecek. “Belediyemiz kapatılsın mı? Kapatılmasın mı?” sorusunun oylanacağı referandum ile belediyeleri kapatılacak belde sakinlerinin görüşü alınacak.

Bu beldelerde yaşayan vatandaşları sorumlulukla sandığa davet ettiklerini kaydeden CHP Ödemiş İlçe Başkanı Mehmet Eriş, “Havzamızdaki diğer ilçelerde referandumlar yapıldı. Sıra ilçemize geldi. Biz de parti ayrımı yapmaksızın 9 beldemize sandık koyacağız. Vatandaşlarımız kendilerine sorulmadan yapılan bu yasal düzenleme ile ilgili görüşlerini aktaracaklar. İktidar halka sormuyor, ancak biz CHP olarak insanımıza yaşadığı yerin yönetilme şeklini sormak zorundayız. Bu gerçek demokrasinin bir gereği. Tüm vatandaşlarımızı ister evet desinler, ister hayır desinler sandığa bekliyoruz. Bu referandum sonuçları iktidarın yaptığı işin halkın gözündeki notunu gösterecek” diye konuştu.

Kaynak: İHA