Çevre Komisyonu Üyeleri Angus Çiftliğinde İnceleme Yaptı

Türkiye Büyük Millet Meclisi Çevre Komisyonu'nun CHP'li üyeleri, Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde bulunan angus çiftliğinde inceleme yaptı.

TBMM Çevre Komisyonu'nda bulunan CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, CHP Adıyaman Milletvekili Salih Fırat, CHP Çanakkale Milletvekili Mustafa Serdar Soydan, CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan'dan oluşan heyet, Çorlu'ya bağlı Şahpaz köyünde bulunan angus çiftliğine gelerek burada inceleme yaptı.

CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, incelemenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, angus çiftliğindeki hayvanların hangi şartlarda bulunduğunu ve çevre ile ilgili sorunları tespit etmek için inceleme yaptıklarını söyledi

Bölgede yaşayan vatandaşların kendilerine çiftlikle ilgili şikayette bulunduklarını ifade eden Köprülü, ''Şehirleşmenin bu kadar yakın olduğu birkaç kilometre ileride 300 bin nüfuslu bir kent var. Ne yaparsanız bu çitlikte ne kadar iyileştirme ve ıslah yapılırsa yapılsın kentin halkının şikayetleri hiçbir zaman bitmeyecektir'' şeklinde konuştu.

CHP Adıyaman Milletvekili Salih Fırat da Türkiye'ye dış ülkelerden ithal hayvan gelişinin tartışılması gereken bir konu olduğunu belirtti.

Muhabir: Coşkun Bozyel / Yavuz Karaduman

Yayıncı: Murat Paksoy
Kaynak: AA