Keçiören Belediye Başkanı Ak, Ovacık Kurban Alanında İncelemelerde Bulundu

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Keçiören ilçesi Ovacık Kurban alanında incelemelerde bulundu.

Keçiören Belediye Başkanı Ak, Ovacık Kurban Alanında İncelemelerde Bulundu
Ovacık Kurban alanında incelemelerde bulunan Keçiöeren Belediye Başkanı Ak, esnafın dertlerini dinledi. Esnaftan bilgi alan Ak, gazetecilere de değerlendirme yaptı.

Ak, kurbanlık alanında 700 çadır bulunduğunu söyleyerek, büyük ve küçük baş hayvanlar için ayrı yerler tanzim ettiklerini anlattı. Her türlü konforun hem üreticiler hem de alıcılar için sağlandığını kaydeden Ak, “Hizmetler sadece satanların, çadırların dağıtımı için değil aynı zamanda buraya gelip satış yapan kişilerin sosyal hayatı, günlük hayatını kolaylaştırmak için önlemler alındı. Burada bir lokanta, kantin işletmesi gerçekleştirdik. Sağlık kabinimizde onların sağlıklarıyla alakalı hizmet veriliyor. Zabıta hizmetleri için sürekli bir noktamız bunun yanında veteriner hizmetleri ile ilgili çalışmalarımız var” şeklinde konuştu.

Veterinerlerin aynı zamanda gebelik testi yaptıklarını söyleyen Başkan Ak, “Şu ana kadar hiçbir gebe hayvan çıkmamıştır. Biz 2 yıldır düzenli olarak gebelik testi yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Vatandaşların kilo olarak da kurban alabileceklerine dikkat çeken Ak, “Elektronik tartı yardımıyla tartarak gerçekleşiyor. Alıcı ve satıcı gayet memnun görünüyorlar” diye konuştu.

Ak, kurban çadırlarında ilaçlama ve dezenfektenin düzenli olarak yapıldığını kaydeden Ak, vatandaşlar ve üreticiler için ayrı ayrı otoparkların bulunduğunu söyledi.

Ak, mezbahanın 2 ünite şeklinde olduğunu ve 800 yakın talep olduğunu ifade etti.

Kurban alanının en büyük hayvanı ise 1 ton 640 kilo ağırlığında bir dana. Dana sahibi Ümit Gürses, hayvan hakkında bilgi vererek, hayvanın 1 ton 640 kilo ağırlığında uzunluğunun 3 metre 20 santimetre, yüksekliğinin ise bir metre 80 santimetre olduğunu ifade etti.

“Vatandaşlarımızı bekliyoruz. Her türlü malımız mevcut. Bu sene piyasa hareketli. Vatandaş bu sene malı daha ucuza alıyor. Saman ve yem fiyatlarının artmasına rağmen, fiyatlar aynı. Vatandaşa tavsiyem, alacakları malın kapağına baksınlar. Kapaksız mal almasınlar” diye konuştu

Kaynak: İHA