Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu Açıklama Yaptı

Çan Belediye Başkanı Abdurrahman kuzu, ilçeyi bölgenin cazibe merkezi ve termal şehri yapacaklarını söyledi.

Kuzu, termal konutların temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Çanlıların her şeyin en iyisine layık olduğunu bildirdi. İlçedeki termal suya ikinci yatırımı yaptıklarını belirten Kuzu, şöyle konuştu:

''Çanımızda Allah vergisi çok büyük bir nimet, termal suyumuz var. Ancak yıllardır termal suyumuz değerlendirilememiş, termal suya hayat buldurulamamış. Biz seçimlerde söz vermiştik. Demiştik ki, 'Bu termal suyu değerlendireceğiz ve Çan'ı bölgenin cazibe merkezi ve termal şehri yapacağız.' 29 Mart'ta önce termal otelin temelini attık, şimdi de 2. dev projemizin temelini atıyoruz. Üstelik bu 2. proje bizim söz verdiğimiz bir proje bile değildi, ama bu şehre olan sevdamız büyük. Amacımız Çan'ı marka şehir haline getirmek. O yüzden de biz bu şehir için asla yeter demeyeceğiz. Çok şükür, dün konuştuk, bugün yapıyoruz. Bugün konuşuyoruz yarın da yapacağız ve biz sadece ama sadece kendimiz yarışacağız.''

Kuzu, temelini attıkları termal konutlar hakkında, şu bilgileri verdi:

''7 bin 800 metrekare alana sahip, 6 bloktan oluşan konutlar ve iş yerleri yapacağız. Toplamda 96 daire, 44 iş yeri ve 13 büfe olacak. Bu, her bakımdan Çan'a kazandırdığımız dev bir projedir. Burada yükselecek binalar Çan'da bugüne kadar yapılmış en sağlam temelli binalardır. Burada 'fore kazık' denilen bir sistem kullanıldı ve şu gördüğünüz temelin altına tam 241 kazık çakıldı. Burası bu özellikleriyle hem güvenli, hem de 24 saat termal suyun aktığı merkez olacak.''

Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, Belediye Başkanı Kuzu'ya, Çan'ı termal şehir haline getirmek amacıyla yaptığı projeler için teşekkür etti.

Konuşmaların ardından yapılan dua sonunda konutların temeli atıldı.

Törene, AK Parti Çanakkale Milletvekili Mehmet Daniş, Kaymakam Yakup Tat, çevre ilçelerin kaymakamları ve belediye başkanları ile davetliler katıldı.

Muhabir: Çan / Mehmet Bayer

Yayıncı: Haluk Yüksel
Kaynak: AA