İstanbul Kebanlılar Derneği Hizmet Binası Açıldı

Merkezi İstanbul'da bulunan Kebanlılar Derneği'nin hizmet binası açıldı.

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş, Bağcılar Yıldıztepe Mahallesi'ndeki binanın açılışında yaptığı konuşmada, fahri bir Kebanlı olarak Kebanlılarla birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Ataş, ''Dernek binasını satın alan dernek yönetimine teşekkür ederim. Buranın hemşehrilerimiz için kalıcı bir adres olacak olması da bizleri ayrıca mutlu ediyor. Binanın tüm hemşehrilerime hayırlı olmasını dilerim'' dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Prof Dr. Haluk Eyidoğan da baba ocağının Keban'a bağlı Pınarlar köyü olduğunu belirterek, bir hemşehri olarak açılışa davet edilmekten onur duyduğunu söyledi.

Eyidoğan, ''Büyük bir emek ve fedakarlıklarla yapılmış bu dernek binasının açılışında Keban'a bağlı 30 köyün insanlarıyla ve hemşehrilerimle birlikte olmaktan memnun oldum. Dernek binasının hemşehrilerime hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim'' diye konuştu.

Dernek başkanı Hadi Turan ise yardımlaşma neticesinde yeni binalarını satın aldıklarını belirtti.

Derneğin en büyük sorunu olan kira sorununu bu şekilde çözdüklerini ifade eden Turan, ''Bugün dernek olarak kiradan kurtuluş günümüz olup, bu devamlı kalıcı adresimizde siz değerli hemşehrilerimizle binamızı açılışını yaparak herkesin özlemle beklediği bir buluşma yuvasına kavuşmuş olduk. Hayırlı olsun'' dedi.

Konuşmaların ardından yeni dernek binası hizmete açıldı. Törene Arnavutköy Kaymakamı Hürrem Aksoy, Bağcılar Belediye Başkan Yardımcısı Faik Işın ile çok sayıda davetli katıldı.

Muhabir: Pir Hasan Doğan / Ömer Fansa

Yayıncı: Ahmet Ekici
Kaynak: AA