Gümüşhane Kültür ve Turizm Müdürü Yalçın Açıklaması

Gümüşhane Kültür ve Turizm Müdürü Temel Yalçın, Van ilinde düzenlenen '3. Van Turizm Fuarı'na katılarak Gümüşhane'nin turizm potansiyelinin tanıtım ve pazarlamasının yapıldığını sağladıklarını bildirdi.

Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, 3. Van Turizm Fuarı'nın Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın katılımı ile başladığını belirtti.

Fuara Türkiye'den, yurt dışından ve İran'dan çeşitli firmalar, seyahat acenteleri, işletmeler, il müdürlükleri, belediyeler ve kaymakamlıkların katıldığını ifade eden Yalçın, Gümüşhane Valiliği adına bu yıl ilk kez katıldıklarını kaydetti.

Son zamanlarda Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'da sınır komşuları ile sınır ticareti ve vize işlemlerine getirilen kolaylıklar nedeniyle turist giriş ve çıkışlarında bir hareketlilik gözlemlendiğini belirten Yalçın, şunları kaydetti:

''Gümüşhane İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak kültürel ve turizm faaliyetlerinde meydana gelen değişim ve dönüşümü yakından takip ederek kültür ve turizm potansiyelimizin tanıtımının ve pazarlamasının yapılabilmesi için bu sefer doğudan görücüye çıktık. Yoğun ilgi gören Gümüşhane Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü standını özellikle ziyaret eden Sayın Bakanımız Ertuğrul Günay ve görevlilerle bir süre sohbet ederek yapılan katkı ve katılımdan dolayı da teşekkür etti. İlin kültür ve turizm potansiyelinin değerlendirilmesi için ilimizde önem taşıyan her türlü değerimizin ve kıymetimizin zaman ve yer mefhumu gözetmeden İl içinde ve il dışında tanıtımına devam edilecektir.''

Muhabir: İbrahim Özdemir

Yayıncı: Asena Akçay
Kaynak: AA