Başkan Akdoğan Hizmetlerini Basına Anlattı

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Belediyesi’nin alt yapı sorununu tamamladığını belirterek, 2013 'ten sonra Niğde belediyesinde kaynak zenginliği oluşacağını söyledi.

Başkan Akdoğan Hizmetlerini Basına Anlattı
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde’de görev yapan yerel ve ulusal temsilcilerine göreve geldiği süre içerisinde yaptığı çalışmaları basına tanıttı.

Başkan Akdoğan, Niğde’nin sosyal yaşantısının kalitesini artırma noktasında adımlar atacağını belirterek şunları dedi: “üst yapıya yaptığımız harcamalarımızın 3 katını yol, su, kanalizasyon, kaldırım çalışmalarına harcadık.şehrimize şehir diyebilmemiz için alt yapının sağlıklı düzgün çalışması gerekli. Bununla ilgili ciddi yatırımlar yaptık. Üst yapı çalışmalarına da son yılda ağırlık verdik. Elimiz çok iş yaptı ağzımız az laf yaptı”

Seçimden önce kimseye Efendibey Mahallesinde Kentsel Dönüşüm Projesi uygulayacağız sözü vermediklerini ifade eden Başkan Akdoğan; “ Günümüzün şartları neyi getirdi. Orda bir kentsel dönüşüm projesinin uygulamamız gerektiğini getirdi. Belediye olarak bu konuyla alakalı TOKİ ile görüşerek protokol imzaladık. Toki ile Eras Kayseri kökenli bir firma dün sözleşmeyi imzaladılar. Bugün de jeoloji mühendisleri ile yer tespiti yapılıyor. Bayramdan sonra eras inşaat şantiyesini kurarak projeye start vermiş olacağız. Bölgemiz ve Niğde’miz için önemli bir proje. Belediye çalışmasının bir örnek çalışmasıdır. Bununla beraber biz neyi çözüyoruz 3 tane ayrı noktayı çözüyoruz. bir defa o mahalli mevcut metruk halinden çözmüş oluyoruz. İmam Hatip Meydanından Niğde evelerine kadar 35 metre genişliğinde bir bulvar yol kazandırmış oluyoruz. AVM ve orda yine sosyal tesislerin 240 dekar rekreasyon kazandırmış oluyoruz” diye konuştu.

Kültür merkezi ve belediye hissesinden doğacak olan yaklaşık 300 adet konutun bulunduğunu ifade eden Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Niğde bu kentsel dönüşüm projesi ile 6 bin adet konut elde etmiş olacak. Niğde'de ne kadar müteahhit arkadaşımız konut üretirse üretsin öğrencilerimiz vatandaşımız kiralık ev bulmakta güçlük çekiyor.

Konuta olan talebi de bir noktada çözmüş olacağız. Dar gelirli vatandaşımıza belediyemiz öncülüğünde, TOKİ desteği ile 302 adet sosyal amaçlı konutun yapılmasına vesile olduk arsasını biz verdik. Hıdırlık mevkiinde yapılan 528 adet konutun yapımında öncülük yaparak bunların yapılmasında vesile olduk” şeklinde konuştu .
Kaynak: İHA