Seyhan Belediye Bütçesinde Komisyonun Dediği Oldu

Seyhan Belediye bütçe görüşmelerinde, idarenin sunduğu 175 milyonluk 2013 yılı bütçesine karşılık 150 milyonluk bir bütçe belirleyen komisyon kararı, oy çokluğuyla kabul edildi.

Seyhan Belediye Bütçesinde Komisyonun Dediği Oldu
Seyhan Belediyesi’nin 2013 yılı bütçe ve performans görüşmeleri, Meclis Başkan Vekili Cemal Karasu başkanlığındaki toplantıda görüşülmeye devam etti.

Toplantıda, idarenin sunduğu 175 milyonluk bütçe ile komisyonun belirlediği 150 milyonluk bütçeler, kanun gereği bölüm ve maddelerine ayrılarak, tek tek adlar okunarak oylandı. Oylamada, komisyonun belirlediği 150 milyonluk 2013 bütçesi oy çokluğuyla kabul edildi.

Oturumda konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Seyhan Belediye Meclisi Üyesi Fatih Özgür, bütçenin komisyona havale edildiği birleşim dışında, Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk’ün hiçbir bütçe görüşmesine katılmadığına vurgu yaptı. Özgür, “İdare, meclis yerine basında kendini savunurken, meclisin bütçe kararında beliren iradesini, hizmetin engellenmesi noktasında suçlayan cılız bazı eleştirilerde bulundu; ancak artık herkes alıştı, bu başkanlığın klasik ancak tutmayan savunma yöntemidir. Tek yanlı, sırf zevahiri kurtarmaya matuf ve tutarsız propagandayı aşamıyor” dedi.

Özgür, bütçelerin, kamu kurum ve kuruluşlarının belli bir dönem içerisindeki gelir ve gider tahminleri ile bunların uygulanmasına izin veren hukuki belgeler olmanın ötesinde, başka niteliklere de sahip olan, gösterge mahiyetindeki metinler olduğunu işaret etti.

Özgür, sözlerini şöyle sürdürdü: “2013 bütçesine Son şekli verilirken iddia edildiği gibi, hizmetlerden zerre kadar kısıntı söz konusu olmamış ancak üç kuruşluk işin on üç kuruşa yaptırılmasının önü tıkanmıştır ki, halktan yana bu tavır, bizlerin burada varlık nedenidir. Bütçe yapımında duyarlılık gösterilen bir diğer konu da seçim senesi olması bakımından, halkın kesesinden ve haksız siyasi rekabete imkan verecek gereksiz seçim harcamalarının önünün tıkanması olmuştur. Kanuni işlemleri tamamlanmayan, 1/1000 ölçekli planlarda yer almayan, yasal noksanlarla malul yatırımlara ödenek verilmemesi ise yasalara saygıdan başka bir şekilde, asla tavsif olunamaz. Öte yandan asıl cevap verilmesi gereken, stratejik planda yerini bulmuş, ‘ibadethane yapımı’ gibi, ‘eğitim kurumları onarımı’ gibi kamusal hizmetlere neden ödenek ayrılmadığıdır.”
Kaynak: İHA