CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça'dan Açıklama

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Marmara Hayvancılık Araştırma Enstitüsü'nün arazisinin tümüyle Bandırma İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ne bırakılması gerektiğini söyledi.

Havutça, yaptığı açıklamada, Balıkesir'in de aralarında bulunduğu 13 ilin büyükşehir kapsamına alınırken, beldelerin kapatılmasını doğru bulmadığını ifade etti.

Ada belediyelerinin kapatılması yerine, onlar için özel bir statü gerektiğini dile getiren Havutça, ''Balıkesir'de, bu konumda Avşa Belediyesi bulunuyor. Ülkemiz turizmi açısından özel bir yeri bulunan Avşa Belediyesi'nin kapatılması hata olup, turizm hizmetleri açısından sıkıntı yaratacaktır'' dedi.

Havutça, Marmara Hayvancılık Araştırma Enstitüsü'nün arazisinin tümüyle Bandırma İİBF'ye bırakılması gerektiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

''Bir kentin ekonomik gelişmesinde fakültelerin rahat bir ortam içinde eğitim öğretim vermesinin rolü büyüktür. Örneğin, Bursa'nın gelişmişlik oranının yüksekliğinde, Görükle Yerleşkesi'nin katkısı büyük olmuştur. Bu nedenle eski ismi Merinos Çiftliği olan bugünkü Marmara Hayvancılık Araştırma Enstitüsü alanının tümüyle Bandırma İİBF'ye bırakılması gerektiğine inanıyorum. Çünkü, Bandırma ve yöresinde, koyunculuk araştırması üzerine çalışmalar yapabilecek birçok kuruluş bulunmaktadır. Bu konuda önümüzdeki günlerde TBMM'ye bir önerge vereceğim.''

Muhabir: Ahmet Pesen / Mehmet Bayer

Yayıncı: Şükran Yücel
Kaynak: AA