5 İlde Eş Zamanlı Düzenlenen Operasyonlarda Gözaltına Alınan 8 Kişi, Sevk Edildiği Mahkemece Tutuklandı

Kocaeli merkezli 5 ilde oto hırsızlığına yönelik gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan 8 kişi, sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

Kocaeli Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlığı Büro Amirliği'nce Kocaeli, Sakarya, Ankara, Trabzon ve Erzincan'da düzenlenen operasyonda, gözaltına alınan Hüseyin Y, Mustafa V, Ali M, Tayfun B, Uğur U, Çağlar E, İbrahim E, Adnan K'nın emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Kocaeli Adliyesi'ne gönderilen 8 şüpheli, nöbetçi Cumhuriyet savcısı tarafından sorgulandıktan sonra tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Nöbetçi mahkemece tekrar hakim karşısına çıkan şüpheliler, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bu arada, şüphelilerden ''müdür'' lakaplı İbrahim E, hakkında kesinleşmiş 13 yıl hapis cezasının bulunduğu tespit edildi.

Çeşitli illerden çaldıkları otomobilleri ''change'' olarak tabir edilen yöntemle şasi ve motor numaralarını değiştirerek satan suç örgütüne yönelik, Kocaeli, Sakarya, Ankara, Trabzon ve Erzincan'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda 10 kişi gözaltına alınmış, şüphelilerden Süleyman B. ve Yakup K. emniyetteki işlemlerin ardından serbest bırakılmıştı.

Muhabir: Kadir Yıldız

Yayıncı: Murat Paksoy
Kaynak: AA