Chp Belde Belediyelerinin Kapatılmamasını İstiyor

CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, 'Büyün Şehir' yasası ile nüfusu 2 binin altındaki belde belediyelerinin kapatılacağını söyledi.

Chp Belde Belediyelerinin Kapatılmamasını İstiyor
Uşak’taki 18 beldenin 12’sinin de bu kapsamda köye dönüştürüleceğini ifade eden Yılmaz, “İlimizdeki 12 beldede referandum yapıp çevre köylerle birleşmelerini teklif edeceğiz” dedi.

CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, İl Başkanı Bülent Horasan ve partililerle birlikte Öğretmenevi’nde basın toplantısı düzenledi.

Dilek Akagün Yılmaz, Uşak'taki 18 beldeden 12’sinin büyük şehir yasası ile köye dönüşeceğini ifade ederek bu duruma tepki göstereceklerini söyledi.

AK Parti hükümetinin parlamenter sistem yerine başkanlık sistemini hayata geçirmeye çalıştığını ve başkanlık sisteminin katılımcı demokrasiyi ortadan kaldıracağını iddia eden CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, “13 yeni büyük şehir uygulaması başkanlık sistemine giden yolu açmak içindir. AK Parti’nin getirdiği bu yasayı karşı çıkıyoruz. Ayrıca yasa ile birlikte ülke genelinde binlerce belde köye dönüştürülecek, köylerin tüzel kişiliği ortadan kaldırılacak. Köyler artık muhtarlar yerine atama yapılan memurlarla yönetilecek. Seçilmişlerin yerine alacak atanmışlar katılımcı demokrasiyi kesintiye uğratacaktır. Biz bu nedenle yasaya karşı çıkıyoruz” dedi.

Nüfusu iki binin altında kalan beldelerin kapatılması ile ilgili uygulamadan Uşak’ın da zarar göreceğini belirten Dilek Akagün Yılmaz, “İlimizde 18 belde belediyesi var. Bu belediyelerin 12 tanesi nüfusu iki binin altında olduğu için kapatılacak. Biz buna da karşı çıkıyoruz. Bu beldelerde yaşayan vatandaşlarımız da uygulamaya tepkili. CHP olarak bu beldelerde referandum yapıp çıkan sonucu kamuoyu ile paylaşacağız. Ayrıca beldelerimizi çevre köylerle birleşip nüfuslarının ikine yükseltmeyi teklif edeceğiz. Bu teklifimizi Sivaslı’ya bağlı Yayalar ve Karahallı’ya Karbasan beldelerimiz sıcak bakıyor. Diğer beldelerimizi de bu konuda ikna edip belde belediyelerimizin kapanmasını engellemeye çalışacağız” dedi.

Kaynak: İHA