Başkan Demirtaş, Derebahçe Mahallesi Sakinlerinin Sorunlarını Dinledi

Derebahçe Mahallesi sakinlerinin sorunlarını ve önerilerini yerinde dinleyen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, sorunların çözümü konusunda hep birlikte hareket etmenin önemli olduğunu söyledi.

Derebahçe Mahallesi Aynalı Çıkmaz Sokak sakinleri tarafından verilen kahvaltıya, mahalle halkının sorunlarını yerinde incelemek ve taleplerini dinlemek amacıyla eşi Lütfiye Demirtaş ile katılan Demirtaş, halkın katılımcılığını esas alan bir belediye olarak mahalle toplantılarını önemsediklerini vurguladı.

Ekolojik ve doğayla uyumlu bir toplumu ve yaşamı esas aldıklarını ifade eden Demirtaş, yapılan çalışmalarda vatandaşlarla, onların bilgileri dahilinde sorunları çözüp kalıcı hizmetler bırakmak istediklerini anlattı.

İlkadım ilçesinde asfalt, kaldırım ve yol çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Demirtaş, ''Devam eden çalışmaların bir an önce bitmesi için ekiplerimizle var gücümüzle çalışıyoruz'' dedi.

Derebahçe Mahallesi'nde çocuklara yönelik yapılan trafik eğitim pistinin hem eğlendirici hem eğitici özelliği olduğunu mahalle sakinlerine anlatan Başkan Demirtaş, şunları kaydetti:

''Trafik bilincini küçük yaşlarda kazandırmak için eğlendirici ve eğitici özelliği bulunan trafik eğitim parkında, karayollarının standartlarına uygun yollar, kavşak, alt ve üst geçitler bulunmakta. Trafik bilincinin gelişmesine önemli bir katkı sağlayacak olan projemiz kapsamında, okul öncesi çocuklar ile ilk ve orta öğretim öğrencileri, derslerde öğrendikleri teorik trafik bilgilerini uygulama fırsatı bulacak,''

Konuşmasının ardından vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektiren Demirtaş, çocuklara da hediyeler verdi.

Muhabir: Mustafa Çavuş

Yayıncı: Orhan Topal
Kaynak: AA