Ağır Tonajlı Taşıtların 07.00-20.00 saatlerinde şehir merkezine girişi yasaklandı

Bozüyük ilçesinde, ağır tonajlı taşıtların 07.00-20.00 saatlerinde şehir merkezine girişi yasaklandı.

Bozüyük Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amiri Kadir Pehlivan, gazetecilere yaptığı açıklamada, İlçe Trafik Komisyonu'na, yolların bozulmaması ve trafiğin rahatlatılması için ağır tonajlı taşıtların kent merkezine girişlerinin yasaklanması yönünde talep geldiğini bildirdi.

Talebin kabul görmesiyle her gün 07.00-20.00 saatlerinde 13 saat süreyle ağır yük taşıyan kamyon ve çekicilerin, Belediye ile Yeşilkent kavşakları arasından geçişlerinin yasaklandığını belirten Pehlivan, şunları kaydetti:

'Geçiş yasağını belirten tabelalar, Karayolları görevlileri tarafından gerekli noktalara dikildi. 22 Ekim tarihi itibariyle bu konuyla ilgili trafik uygulamalarına başlayacağız. Kurallara uymayan sürücülere gerekli cezai işlem uygulanacak. Ağır yük taşıyan kamyon ve çekicilerin kent merkezine girmemesiyle şehir içinde trafik rahatlayacak. Belirli saatler arasında Eskişehir tarafından gelen ağır vasıtalar, Yeşilkent Kavşağı'ndan Çevre Yoluna çıkıp oradan devam edecek. Aynı şekilde Bilecik tarafından gelen vasıtalar da Belediye Kavşağı'ndan Söğüt yoluna veya Saraycık Caddesi'ne dönüp Çevre Yolundan devam edebilir.''

Pehlivan, sürücülerin alınan karara uyması gerektiğini sözlerine ekledi.

Muhabir: Barış Eren / Mehmet Candikmen

Yayıncı: Sedat Gök
Kaynak: AA