Tekgıda-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Türkel Açıklama Yaptı

Tekgıda-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Türkel, işçinin teveccühüne layık olabilmek için 4 yıldır toplu iş sözleşmesi olmayan ÇAYKUR'da çalışanların haklarını korumak için azami özen göstereceklerini söyledi.

Türkel, Tekgıda-İş Sendikası toplantı salonunda üyelere hitaben yaptığı konuşmada, yaklaşık 4.5 yıldır ÇAYKUR işçisinin sendikal mücadele nedeniyle mağdur olduğunu öne sürdü.

Çay üreticisinin ve bölge esnafının sendikal mücadeleden olumsuz etkilendiğini ifade eden Türkel, ''İnsanların psikolojisi bozuldu. Ancak süreç bitti artık. Süreci yok saymadan yeni bir yol izleyeceğiz. Herkes eksikliklerini gözden geçirerek bu günlere geldi ve artık hata yapma lüksümüz olmadığının bilincinde hareket ediyoruz. ÇAYKUR'a, işçisine, bölgenin tamamına ve sosyal hayatın daha fazla içerisinde olmak için yeni bir yol açacağız. Toplu iş sözleşmeleri daha şeffaf ve üyelerin daha fazla içerisinde olduğu şekilde planlanacak'' dedi.

ÇAYKUR işçisinin tercihini Tekgıda-İş Sendikası'ndan yana kullandığını ifade eden Türkel, ''İşçinin teveccühüne layık olabilmek için 4 yıldır toplu iş sözleşmesi olmayan ÇAYKUR'da çalışanların haklarını korumak için azami özen göstereceğiz. Bu nedenle 2009 yılındaki şartlarla kimse toplu iş sözleşmesinde karşımıza çıkmasın. ÇAYKUR işçisinin kayıplarının karşılanabilmesi için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Bunun Sonu grev olur mu-. ÇAYKUR'da işçinin hakkı, alın teri için grev yapılacaksa greve kadar gideriz'' diye konuştu.

Çay sektörüne zarar verme gibi bir düşüncelerinin hiçbir zaman olmadığını kaydeden Türkel, şöyle devam etti:

''Bizim işimiz üzüm yemek. İşletmemize zarar vermeden çalışanlarla üreticisiyle işvereniyle birlikte bu işletmeleri haksız rekabete rağmen, güçlü kılabilmek için önündeki engelleri kaldırmaktır. Biz bu sorumluluğu taşıma bilincindeyiz. Kimse bizim kadar ÇAYKUR'u sevemez. Bizim mücadelemizi kimse ÇAYKUR düşmanlığına çevirmeye çalışmasın. ÇAYKUR işçisinin kayıplarını telafi etmek zorundayız. Tekgıda-İş Sendikası ÇAYKUR işçisinin haklarını almak için Sonuna kadar çalışacaktır. ÇAYKUR'da yapılacak toplu iş sözleşmesinden yalnızca Tekgıda-İş Sendikası üyeleri yararlanacaktır. Yararlanmak isteyenlere Son çağrımızı yapıyoruz. Kimse 'siz sendikasınız, işçi örgütüsünüz, işçinin rızkına mı göz diktiniz' demesin. İşçiyi aldatanlar huylarından vazgeçsinler. Tekgıda-İş Sendikası'nın muvafakati olmadan kimse sözleşmeden yararlanamaz.''

Muhabir: Muhittin Sandıkçı

Yayıncı: Murat Kaban
Kaynak: AA