OKÜ’nün Yeni Akademik Yılı Açılışı

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) 2012-2013 Akademik Yılı düzenlenen törenle başladı.

OKÜ’nün Yeni Akademik Yılı Açılışı
Yeni akademik yıl açılışı için Alper Akınoğlu amfisinde tören düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende ilk olarak Erhan Ergin adlı öğrenci, öğrenciler adına konuşma yaptı. Üniversite öğrencilerinden oluşan müzik grubu, sunumunu geçtiğimiz günlerde hayata veda eden ünlü müzik adamı Neşet Ertaş anısına yaptı.

OKÜ Rektörü Prof.Dr. Orhan Büyükalaca, törendeki konuşmasında, “Bu yıl çok daha farklı bir heyecan ve gurur ile Üniversitemizin yeni Akademik Yılını açıyoruz. Üç yıl boyunca sizlere bu kürsüden seslenirken “yeni bir Üniversiteyiz” vurgusunu yaptık. Ancak, bu yıl geçtiğimiz yıllardan farklı olarak “genç bir Üniversiteyiz” diyebiliyoruz. Genç üniversitemizin akademik açılış törenine hepiniz hoş geldiniz. Teşriflerinizle bizlere güç verdiniz. Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi; akademik yapılanması, idari teşkilatı, fiziki altyapısı ile genç bir Üniversitedir. Üniversitemiz bu yıl ilk mezunlarını da verecek olan, kendisi ile yaşıt Üniversitelerle rekabet edebilir ve ülkemizin pek çok köklü Üniversitesi ile aynı kulvarda varlığını sürdürebilecek güce sahip bir Üniversitedir artık. Bugün üniversitemiz; 4 meslek yüksekokulu ile önlisans, 4 fakültemiz ve 1 yüksek okulumuz ile lisans, 2 enstitü ile lisansüstü seviyesinde yaklaşık 7000 öğrencimize yüksek öğrenim imkanı sunmaktadır. Bunu, yaklaşık 250 akademik ve yine bir o kadar da idari ve teknik perSonel ile yürütmekteyiz. Fen-Edebiyat, Mühendislik, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerimiz öğrenci kabul ederken; Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültemiz ile Yabancı Diller Yüksek Okulumuz ise yapılanma sürecindedir. Osmaniye, Bahçe, Kadirli ve Düziçi Meslek Yüksekokullarımız ön lisans seviyesinde öğrencilerimizi yetiştirmektedir. Üniversiteler için Lisansüstü eğitim hayati öneme sahiptir. Çünkü lisansüstü eğitim; bir taraftan belirli bir alanda derinlemesine uzmanlaşmak isteyenlere bu imkanı sunarken, diğer taraftan üniversitenin kendi öğretim üyelerini yetiştirme fırsatı sunmaktadır. Fen ve Sosyal Bilimler Enstitülerimiz, değişik alanlarda lisansüstü eğitim sunmakta ve sundukları programlar gün geçtikçe çeşitlenmektedir.

Üniversitemizin büyümesi adına güzel bir gelişmeyi de sizlerle paylaşmak istiyorum. Büyüme stratejimiz çerçevesinde, mevcut saydığım akademik birimlerimize ilave olarak, İlahiyat Fakültesi ve Sağlık Yüksek Okulu kurulması kararları Senatomuzca alınarak, Yüksek Öğretim Kurulu’na sunulmuştur. Önümüzdeki aylarda, Ankara’da bürokratik sürecin tamamlanarak, bu yeni birimlerimizin de gücümüze güç katmasını bekliyoruz” dedi.

Rektör Büyükalaca’dan Sonra açılışa katılan YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tufan Buzpınar, uzun yıllardır Türkiye’nin gündeminde olan ancak bugüne kadar ciddi bir adım atılamayan, yeni YÖK yasa tasarısının temel felsefesi ve ana başlıkları ile ilgili bilgiler verdi. Açılış töreni Ortadoğu Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Talip Küçükcan’ın “Türkiye’nin Bölgesel ve Küresel Vizyonu” konulu açılış dersi ile Son buldu.

Açılış törenine Garnizon Komutanı Kurmay Albay Ersin Kaya, Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Teke, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yabanoğlu, Baro Başkanı Hüseyin Sezgin, İl Genel Meclis Başkanı Selçuk Acar, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı
Kaynak: İHA