Cindoruk’un Suçlamalarına Yavilioğlu’ndan Cevap

TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu üyesi ve AK Parti Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu, TBMM eski Başkanı Hüsamettin Cindoruk’un “yeni bir darbe olgusunun geliştirildiği ve yeni bir darbe ihdas edildiği” şeklindeki sözlerine, “Komisyon hiç kimseyi sorgulamıyor, sadece görevini yapıyor” cevabını verdi.

TBMM eski başkanlarından Hüsamettin Cindoruk, TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu’nun 27 Mayıs darbesi ve 12 Mart muhtırası ile ilgili bilgisine başvurmak isteyerek yaptığı daveti “yeni bir darbe olgusunun geliştirildiği ve yeni bir darbe ihdas edildiği” gerekçesiyle reddetmişti. Meclis’i araştırma ve incelemeden çok sorgulama komisyonu gibi çalışmakla suçlayan Cindoruk, “Komisyon sorgulama yaptığı için yetkisini aşıyor. Yasama organına yakışmayan tarzda, içtüzüğe aykırı nitelikte çalışıyor. Bazı komisyon üyeleri, geçmiş dönem yasama faaliyetlerini, yetki ve görevlerini sorgulayan tutum içinde” demişti. Cindoruk’a TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu üyesi ve AK Parti Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu’ndan tepki geldi. Yavilioğlu yaptığı açıklamada, halk adına Meclis’in verdiği yetkileri kullandıklarını söyleyerek, “Yapılan çalışmalar, her alanda demokrasi çıtamızı arttırmaya yöneliktir. Darbe araştırmalarının yeni bir darbeye zemin hazırladığı nasıl düşünülebilir?” dedi.

Komisyonun hiç kimseyi sorgulamadığını, sadece görevini yaptığını kaydeden Yavilioğlu, “Sayın Cindoruk’tan başka da davetimizi kabul etmeyen veya edemeyenler olmuştur. Fakat bu şahısların hiçbirisinin bu şekilde bir suçlaması olmamıştır. Halkımız, her yönüyle kendisine açık olan bu süreci değerlendirme olgunluğuna ve demokrasi ahlakına sahiptir. Bütün araştırma ve incelemeleri halkımız değerlendirecek ve kararını verecektir” diyerek komisyonun çalışmalarının devam edeceğini vurguladı .
Kaynak: İHA