Aydınlar’ın İsminin Tillo Olarak Değişmesi İçin Kanun Teklifi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Siirt milletvekilleri Afif Demirkıran ve Osman Ören, Aydınlar ilçesinin adının “Tillo” olarak değiştirilmesi için kanun teklifi hazırladı.

Aydınlar’ın İsminin Tillo Olarak Değişmesi İçin Kanun Teklifi
Hazırladıkları kanun teklifini AK Parti Grubu’na teslim eden milletvekilleri Afif Demirkıran ve Osman Ören, kanun teklifinin gerekçesinde ilçenin Tillo olarak tanındığını belirtti.

Hazırlanan kanun teklifinin gerekçesinde, "10 Ekim 1957 tarih ve 30024 sayılı kararname ile belediye, 18 Mayıs 1990 tarihinde 3647 sayılı Kanun ile ilçe olan Tillo'nun adı Aydınlar olarak değiştirilmiş. Ancak yerleşim yerinin adının tüm dünyada Tillo olarak biliniyor olması sebebiyle Aydınlar ismi başta bölgemiz olmak üzere ülkemiz ve dünyada kabul görmemiş, halk arasında Aydınlar ilçesi hala Tillo alarak anılmaya devam etmektedir. Bu isim problemi ilçemizin tanıtımında ve gelişmesinde de olumsuz bir faktör oynamıştır. Öte yandan başta İbrahim Hakkı Hazretleri’nin ‘Marifetname’ adlı dünyaca ünlü eseri olmak üzere pek çok Tillolu alimin eserlerinde yerleşim yerinin adını Tillo olarak zikretmeleri, uluslararası ilim literatüründe Aydınlar ilçesinin Tillo adına tekrar kavuşmasını zorunlu hale getirmektedir” denildi.

İlçenin isminin Tillo olarak değiştirilmesi ile ilgili kanun teklifinin önümüzdeki günlerde ele alınmasının beklendiği belirtildi

Kaynak: İHA