28 Şubat'ın önemli isimleri TBMM'ye geliyor

15 Ekim Pazartesi günü TBMM'de ŞENLİK var. 28 Şubat'ın baş aktörleri TBMM'ye geliyor.

28 Şubat'ın önemli isimleri TBMM'ye geliyor
Medya patronlarından gazetecilere, iş adamlarından dönemin siyasetçilerine kadar çok sayıda kişiyi dinleyen TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu, o günlerin en fazla tartışılan aktörlerini dinlemeye hazırlanıyor.

Medya üzerinden irtica paranoyası oluşturmak için o dönemde haberlere bolca konu edilen ve bazı ilişkileri toplum önünde uzun süre tartışılan kişilerden Ali Kalkancı , Emine Kalkancı, Fadime Şahin , Müslüm Gündüz ve Seyhan Soylu (Sisi), Meclis alt komisyonuna o günleri anlatacak.

15 Ekim Pazartesi günü TBMM'de komisyon üyesi milletvekillerinin sorularını cevaplayacak olan ekipte ilk olarak sabah Ali Kalkancı'nın dinlenmesi bekleniyor.

Uzun bir aradan sonra bir araya gelecek olan 5 kişinin aynı gün içinde dinlenmesi hedeflenirken oldukça değerli bilgilere sahip bu kişilerin anlatacakları merakla bekleniyor.

Peki kimdir bu isimler;

Müslüm Gündüz: Müslüm Gündüz liderliğini yaptığı, kendine özgü giyim tarzı olan, 1985 yılında Elazığ'da kendi çevresinde bu kıyafetlerle din üzerine sohbet toplantıları yapan Aczmendi tarikatı lideri olarak tanındı.

Elazığ Akşam Sanat Okulu mezunu Gündüz, 29 Aralık 1996 tarihinde televiyon kanalları ve basın muhabirleri eşliğinde, iki yıl hüküm giydiği davada tutuklanması amacıyla Kadıköy'de bir evde polis tarafından basıldı. Akit ve Vakit gazeteleri yazarı Hüseyin Üzmez'e ait evde tutuklanması için basıldığında Fadime Şahin ile gayrı meşru bir ilişki içinde olduğu ortaya çıktı. Tutuklama esnasındaki uygunsuz kıyafetleriyle görüntüleri televizyon kanallarında yayınlandı. Basında ve televizyonlarda tutuklanması Fadime Şahin isimli kadınla basılması şeklinde duyuruldu.

Ali Kalkancı: Aczimendi tarikatının lideri Müslüm Gündüz ve Fadime Şahin gibi isimlerle 28 Şubat 'ın sembol isimlerindendi.

İlkokul mezunu olan Kalkancı, herhangi bir dini eğitimi olmadığı halde Fatih 'te tarikat kurup yönetmişti.
28 Şubat 'ın ardından ortadan kaybolan Kalkancı, sakal kesip, dergahını kapattıktan sonra da işadamı kimliğiyle öne çıktı. Geçen Şubat'ta da uyuşturucudan tutuklandı. Kalkancı, hala cezaevinde.

Fadime şahin: Aczmendi tarikatı lideri Müslüm Gündüz ile basılması ve sahte şeyh Ali Kalkancı 'nın kendisini iğfal ettiği iddiasıyla gündeme gelen Fadime Şahin 28 Şubat sürecinin simgelerinden.

Seyhan Soylu: Sisi lakaplı Seyhan Soylu, 2007 Genel Seçimleri 'nde “DSP 'nin vatansever, demokrat, kararlı ve insancıl yaklaşımlarıyla gelen siyasi teklifi doğrultusunda” milletvekili aday adayı oldu.

Polislikten atıldıktan sonra medya kuruluşlarında çalışan Soylu halen 70 civarında sanatçının menajerliğini yapıyor. 1990 'larda “Travestilerin Kraliçesi” olarak anılan Soylu, Ergenekon tutuklusu Semih Tufan Gülaltay 'ın eski ortağı Turgut Büyükdağ 'ın teklifiyle 28 Şubat süreci öncesi Strateji dergisini çıkarmaya başladı.

Sisi'nin adı 1997 'de 28 Şubat sürecinin önemli bir unsuru olan 'Ali Kalkancı-Fadime Şahin olayı 'yla duyulmuştu. Dönemin Adalet Bakanı Şevket Kazan Sisi 'nin bu tür olayları tezgahlamak için JİTEM 'de kurs gördüğünü iddia etmişti.
Ergenekon Soruşturmasında 19 Ağustos 2008 tarihinde Nurseli İdiz ile birlikte gözaltına alındı.

Sisi lakaplı Seyhan Soylu, 2002'de Zaman'a verdiği röportajda, 'Ben 28 Şubat'ın gizli kahramanıyım. ' demişti. Soylu'nun adı, bir gizli tanığın Ergenekon ve 28 Şubat ilişkisiyle ilgili verdiği ifadelerde de geçmişti.