Yangın Zedelerin İmdadına Kimse Yok Mu Yetişti

Bolu’nun Göynük ilçesine bağlı Aşağıkınık köyünde çıkan yangında zarar gören köylülerin imdadına Kimse Yok Mu Derneği koştu.

Yangın Zedelerin İmdadına Kimse Yok Mu Yetişti
Aşağıkınık köyünde 10 gün önce çıkan yangında her şeylerini kaybeden köylüler için bir TIR dolusu yardım paketi ile Kocaeli'nden yola çıkan yardım gönüllüleri, Van’dan getirilen 18 konteynerin içini bir ev için gerekli malzemeler ile doldurdu. Elden ele taşınan yardım paketleri, kanepeler, erzaklar bir bir temizlenen konteynerlerin içine yerleştirildi. Konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Kimse Yok Mu Derneği Kocaeli Şube Başkanı İslam Kadınçeşme, acil ihtiyaç malzemelerini Göynük Kaymakamlığı’nın bildirdiği ihtiyaç çerçevesinde hazırladıklarını belirterek bayrama kadar yangın zedelerin bütün ihtiyaçlarının karşılanması için seferber olacaklarını kaydetti.

Göynük Kaymakamı Haluk Çakmak ise toplam 18 ailenin mağdur olduğunu söyledi.

Kaymakam Çakmak, maddi olarak bu ailelere destekte bulunmaya çalıştıklarını belirtti.

Manevi olarak kaybın çok büyük olduğuna dikkat çeken Kaymakam Çakmak, yardıma gelen derneğin çalışma şevklerini 2 katına kadar çıkardıklarını söyledi.

Bakanlık nezdinde çalışmalar yürütüldüğüne değinen Çakmak, bölgenin afet bölgesi ilan edilmesinin ardından yangın zedeler için ev yapımına başlanacağını ifade etti.

Kışı atlatacak olmanın sevinci ve mutluluğunu yaşayan yangın zedeler de olay anını anlattıktan sonra yardımda bulunan hayırseverlere dua etti.Aşağıkınık köyünde 10 gün önce meydana gelen yangında 15 ev, 20 ahır, 20 samanlık, 14 buğday ambarı ile kullanılmayan köy okulu tamamen yanmıştı .