Alfemo Genel Müdürü Hacı Ramazan Davulcuoğlu, Kutso Meclisi Konuğu

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Ekim ayı olağan meclis toplantısı, KUTSO Sosyal Tesisi Ala Restaurant’ta gerçekleştirilen akşam yemeğini müteakip, Meclis Başkanı Nihat Delen başkanlığında, KUTSO Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Alfemo Genel Müdürü Hacı Ramazan Davulcuoğlu, Kutso Meclisi Konuğu
KUTSO’ya yeni kayıt olan üyelerle bir araya gelinen akşam yemeği sonrasında, Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral ve Meclis Başkanı Nihat Delen tarafından yeni üyelere üyelik levhaları takdim edildi. KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral, takdimlerin ardından üyelere şunları söyledi: “Aramıza katılarak Kütahya’nın gelişmesinde rol oynayacağınızdan dolayı memnuniyet duyuyoruz, Odamız her zaman yanınızdadır ve beklentilerinize cevap vermek için size amadedir. Taleplerinizi ve sorunlarınızı bize iletin, bunları beraber çözelim. Kütahya ekonomisine katkı sağladığınız için teşekkür eder, başarılar dileriz.” KUTSO toplantı salonunda, KUTSO Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri ile bazı meslek komite başkanlarının katılımında yapılan meclis toplantısına, mobilya sektöründe ulusal ve uluslararası bir marka haline gelmiş olan Alfemo Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Hacı Ramazan Davulcuoğlu konuk oldu ve iş hayatındaki başarı sırlarını, engin deneyimlerini ve tavsiyelerini hazirunla paylaştı.

Davulcuoğlu, dünyadaki son teknolojileri kullanarak, Türkiye’nin hatta Avrupa’nın en iyi tesislerine sahip bir firma olarak çalıştıklarını, bu şekilde çalışan birkaç firmanın da ülkemizde bulunduğunu söyledi.

Mobilya sektörünün son üç yılda yüzde 20 büyüdüğünü, 500 bini aşkın istihdam sağladığını, Türkiye’nin, dünyada mobilya sektörü ihracat sıralamasında 16.sıraya yükseldiğini ve olumlu gelişmelerin kaydedildiğini belirtti.

Davulcuoğlu, KUTSO Meclisine seslenişinde, aile şirketlerinin çalışma şekilleri ve idaresinde dikkat edilecek hususlar ile tüccar ve sanayicilerin sivil toplum kuruluşlarında görev almalarının önemine değindi.

“DÜNÜN GÜNEŞİ İLE BUGÜNÜN ÇAMAŞIRINI KURUTAMAZSINIZ”
Davulcuoğlu, firmasındaki başarının en önemli sırları arasında, yöneticilerin firma içerisindeki profesyoneller arasından yetiştirildiğini, modern teknik ve teknolojilerin yakından takip edilerek uygulandığının yer aldığını belirtti.

“Dünün güneşi ile bugünün çamaşırınızı kurutamazsınız” diyerek, iş dünyasının yeni uygulamaları ve ekonomik gelişmeleri yakından takip etmesinin önemini vurguladı. İnovasyonun son derece önemli olduğuna değinerek, Alfemo’da AR-GE ve ÜR-GE konusunda yenilikleri izlediklerini ve bu alanlara yüksek kaynaklar ayırdıklarını da sözlerine ekledi.

“STK’LARDA GÖREV ALMANIZI ŞİDDETLE TAVSİYE EDERİM”
Tüccar ve sanayicilerin, sivil toplum kuruluşlarında görev almalarının da çok önemli olduğuna işaret eden ve halen Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği Başkanı olan Davulcuoğlu, bir çok kuruluşta görev aldığını, TUSKON’da (Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu) görev yapmasının, ikinci üniversiteyi okumak kadar eğitim ve gelişimine katkı sağladığını belirtti.

İş dünyasının genç temsilcilerinin de mutlaka sivil toplum kuruluşlarında görev almalarını tavsiye etti.

Alfemo Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Hacı Ramazan Davulcuoğlu’nun KUTSO meclisine hitabının ardından kendisine günün anısına, KUTSO Meclis Başkanı Nihat Delen ve KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral tarafından, Kütahyalı Ressam Ahmet Yakupoğlu’nun “Rengarenk Kütahya” eseri ve teşekkür plaketi takdim edildi.

Plaket takdiminin ardından, meclis toplantısının olağan gündem maddelerinde yer alan, Eylül ayına dair toplantı tutanağı, aylık mizan ve yönetim kurulu faaliyet raporu sunuldu. Kurum ve kuruluşlardaki KUTSO temsilcilerinden bilgi sunumu yapıldı ve son günlerde Kütahya’nın gündeminde önemli bir yer tutan Seyitömer Linyitleri İşletmesinin özelleştirilmesi konusu müzakere edildi.

Gündem maddeleri ve konuşmaların tamamlandığı KUTSO Ekim ayı olağan meclis toplantısı, Meclis Başkanı Nihat Delen tarafından kapatıldı .
Kaynak: İHA