Sivil Polisin Takibi İle Paniğe Kapılan Gençler Kaza Yaptı

Sakarya’nın Hendek ilçesinde hareketlerinden şüphelendikleri motosikletlileri durdurmak isteyen polis ekiplerinin gençlerin kaza yapmasına sebep olduğu iddia edildi.

İddiaya göre motosikletle Hendek ilçe merkezinden Servetiye köyü istikametine giden Emirhan E. (17) ve Recep B.'yi (17) sivil araçla takip eden polisler, şüphe üzerine gençleri durdurmak istedi. Gençler korkup kaçmaya başlarken, ekipler araçla sıkıştırdıkları motosikletin önüne geçince sürücü Emirhan E. ve Recep B., seyir halinde olan panelvan minibüse arkadan çarparak hastanelik oldu

Olay yerine gelen 112 ambulansı ile Hendek Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılar, Hendek’te yapılan müdahale sonrasında Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Merkez Yerleşkesi’ne sevk edildi. Plastik cerrahi servisinde tedavi olmak isteyen gençler, burada plastik cerrahi olmadığı için Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Korucuk Kampüsü’ne sevk edildi. Kazada yüzünün derisi kalkan Recep B.’ye burada müdahale edilirken, gençlere yüzlerinde iz kalmaması için estetik ameliyat yapılması gerektiği öğrenildi.

Yaşanan olay sonrası hastanede tedavi altına alınan Emirhan E., ”Biz arkadaşımızla beraber gidiyorduk. Sivil araçtakiler 'dur' dedi.

Sonradan polis olduğunu öğrendim. Polisler aracı önümüze kırdı. Biz de onlardan kaçarken arabaya vurduk. Durup dururken önümüze kırdı. Biz de ceza kesecekler diye kaçtık. Arkadaşım da ben de yaralandım” iddialarında bulundu.

Recep B. ise, “Biz sakince köy yolunda motorla gidiyorduk. Bizi gördüler ve aracı önümüz kırdılar. Biz de heyecan yaptık, ilerledik. Tekrar önümüze geçip bizi sıkıştırdılar. Biz de kaza yaptık. Başka araca çarptık. Yüzümde kesik ve yarıklar var” dedi.

Gençlerin yakını İsmail Mila ise, polisin iki genci suçlu gibi kovalamasının anlamsız olduğunu ve sivil aracın polis aracı olup olmadığını iki çocuğun anlayamayacağını söyleyerek, “Sivil polis motosikletle gezen çocuklara, 'Çek kenara' demiş ama bu kişilerin sivil polis olduğu da belli değil. Kimlik de göstermemişler. Çocuklar da bir anda korkmuş. Tabii gençliğin verdiği cehalet de var. Bunlar kaçmaya kalkmışlar. Herhalde bunların ehliyetleri yoktu. Motosikletleri elden gitmesin diye biraz gaza basmışlar ancak bu sefer de polisler bunları kaldırıma biraz sıkıştırmış. Olayı görmedim ama görenlerin ifadesi böyle. Sivil polis de olsalar kimliklerini göstermeleri gerekirdi. Recep B.’nin yüzü komple açıldı. Birçok dikiş atıldı. Bu çocuklar ölse kim hesabını verecek? Emniyet teşkilatı biz korumakla mı görevli, yoksa bizi böyle tehlikeye sürüklemekle mi görevli? Çocuklar bir terör olayına karışmadı. Bu çocukların suçu olsa bile adabı, usulü ile alınır. Bunlar daha 17 yaşında ve çocuk bunlar. Yarın öbür gün evlenecekler ve bir kızın yanına gittiklerinde, kızla görüşmek istediklerinde kızlar bunların yüzüne bakınca geri çevirmez mi?” ifadelerini kullandı.

Öte yandan gençlerin ailelerinin polis memurlarından şikayetçi olacakları öğrenilirken, Hendek İlçe Emniyet Müdürlüğü olayla ilgili inceleme başlattı .
Kaynak: İHA