Afşin'de Kur'an Kursu ve Taziye Evi Açılışı

Afşin'e bağlı Hüyüklü köyünde imece usulüyle yaptırılan Kur'an kursu ve taziye evi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Kaymakam Faik Arıcan törende yaptığı konuşmada, inşaatın tamamlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Bütün köylere imkanlar ölçüsünde hizmet götürmeye çalıştıklarını belirten Arıcan, ''Her hizmeti belki anında köylerimize ulaştıramıyoruz. İşte o zaman yörede yaşayan ve köylerimizin esas sahipleri devreye giriyor. Ne mutlu ki halkımız bir araya gelerek bu devasa binayı kısa sürede tamamladı'' dedi.

İlçe Müftüsü Yakup Yıldırım ise Kur'an öğrenmenin önemine değinerek şunları kaydetti:

''Kur'an dediğimiz zaman falanın filanın sözü değil, şöyle bir başımızı yukarıya kaldırdığımız zaman tepimizde duran güneş, yıldızlar ve gezegenlerin sahibi olan ve her şeye gücü yetecek olan yüce Allah'ın sözünden bahsetmiş oluyoruz. Bütün sözler eksiktir, bütün sözler eskir ama Allah kelamı eskimez ve hiçbir şekilde eksik değildir. O açıdan bu eserin yapılmasını çok önemsiyor ve emeği geçenlere şükranlarımız sunuyoruz.''

Hüyüklü köyü muhtarı Fatih Aslan da konuşmasında köy sakinleri olarak Kur'an kursu ve taziye evini tamamlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Aslan, 3 kattan oluşan binanın yaklaşık 300 bin liraya mal olduğunu kaydetti.

Açılışın ardından inşaatın yapımında emeği geçenlere plaketleri verildi.

Bu arada açılışa katılan Çoğulhan Belediye Başkanı Adem Yıldız, Kur'an kursu ve taziye evine 5 bin lira maddi destekte bulundu.

Muhabir: İdris Aydın

Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
Kaynak: AA