78 Yıl Önce Öldü Ama Hala Banka Soyabiliyor

78 yıl önce banka soygunları sırasında kullanılan silahlar açık arttırmada yarım milyon dolara satıldı.

78 Yıl Önce Öldü Ama Hala Banka Soyabiliyor
The Barrow Çetesi üyeleri Ünlü ABD'li kanun kaçakları, Bonnie Parker (1 Ekim 1910 – 23 Mayıs 1934) ve Clyde Barrow (24 Mart 1909 – 23 Mayıs 1934)'un 75 yıl önce banka soygunları sırasında kullandıkları silahlar açık arttırmada yarım milyon dolara alıcı buldu.

1930'lu yıllarda Amerika'da bir çok banka ve dükkan soygunu gerçekleştiren ikili, Kapitalizm'e nefretle bakan halkın gözünde Robin Hood statüsüne yükselerek kahraman olmuşlardır.


Birbirlerine büyük bir tutkuyla aşık olan Bonnie ve Clyde'ın her soydukları bankaya çiçek bıraktığı da söyleniyor. İkilinin gerçek yaşam öyküsünün işlendiği 1967 yılı ABD yapımı bir sinema filmi de bulunuyor.


78 Yıl Önce Öldü Ama Hala Banka Soyabiliyor     78 Yıl Önce Öldü Ama Hala Banka Soyabiliyor
Bonnie                                                            Clyde ve  Bonnie



78 Yıl Önce Öldü Ama Hala Banka Soyabiliyor   78 Yıl Önce Öldü Ama Hala Banka Soyabiliyor
Bonnie Parker'ın Louisiana polis memurları            Clyde Barrow'un taşıdığı 1911 model
tarafından Teksas'ta vurulmasının                           Colt.45 $240,000
ardından üzerinde bulunan Colt .38

$264,000


Yönetmenliğini Arthur Penn'in üstlendiği 'Bonnie ve Clyde ', 'Yeni Hollywood dönemi ' olarak adlandırılan sinema kuşağının başlangıç filmi olarak kabul edilir.
1967 yılı ABD yapımı sinema filmi, Hollywood'ta genç kuşak sinemacılığında şiddet unsurlarının önplana çıkarılarak bu konudaki diğer filmlerin önünü açması açısından oldukça popüler bir yapıttır. Film, sinema tarihinde birçok tabuyu kırmış, başta Akademi Ödülü olmak üzere birçok ödül kazanmıştır. Amerikan Film Enstitüsü'nün tüm zamanların en iyi 100 filmi listesinde yer almaktadır. Gene Wilder'in ilk filmidir.
'Bonnie ve Clyde ', 1992 yılında Amerika Birleşik Devletleri Kongre Kütüphanesi tarafından 'kültürel, tarihi ve estetik olarak önemli ' filmler arasına seçilerek ABD Ulusal Film Arşivi'nde muhafaza edilmesine karar verilmiştir.


78 Yıl Önce Öldü Ama Hala Banka Soyabiliyor
A .45 cal Colt Amerikan Ordusu Yeni Hizmet Modeli 1909- Pols tarafından vurulan
Clyde Barrow'un üzerinden çıkan silah.



Film Hakkında:

30 'lu yılların haydut çifti Clyde Barrow ve Bonnie Parker 'ın yaşam öyküsünden biraz fazla serbest uyarlanmış olan film, ABD 'nin ekonomik buhran yıllarında geçiyor. Bonnie isimli genç kadının, annesinin arabasını çalan Clyde 'ın cazibesine kapılıp onunla kaçmasıyla birlikte tarihin en popüler haydutları doğar. Birlikte o eyalet senin bu eyalet benim sayısız suç işleyen ikili, kısa sürede ülke çapında meşhur olur ve adeta Robin Hood muamelesi görür.

Ekonomik krizin hayatlarını kararttığı insanlar, adeta genç aşıklar tarafından soyulmaktan mutludurlar. Oysa güvenlik güçleri aynı fikirde değildir. Şöhretle birlikte Bonnie ve Clyde 'ın cesareti de artar ve akıllı bir insanın kolay kolay girişmeyeceği işlere girişmeye başlarlar...

Warren Beatty and Faye Dunaway 'in canlandırdığı iki suçluyu kahraman olarak sunarken, aşırı şiddet içeren sahneleri sergilemekten de çekinmeyen film, 1960 'ların Hollywood 'u için biraz fazla cesur bir yapımdı. Warren Beatty 'nin yapımcıları zor ikna ettiği söylenen filmin gişede epey iş yapıp pop kültürün demirbaşları arasına girmesi uzun sürmedi.