Sorunlu Semtlerdeki Okulları İşsizler Koruyacak

Almanya`nın başkenti Berlin`de sosyal sorunlarıyla öne çıkan Neukölln semtindeki okulları iş ajansının teşvik ettiği 1 Euro`luk işlerde çalışan işsizlerin koruyacağı bildirildi.



Semtte şiddet olaylarından etkilenen 16 okulun güvenliğine bakan özel güvenlik şirketi ile yapılan sözleşme, öğretmenlerin ve ailelerin tepkilerine rağmen, maliyetin yüksek olması sebebiyle bu yılın başında iptal edilmişti.

Alınacak yeni güvenlik tedbirleri hakkında konuşan Neukölln İlçe Belediyesi Eğitim sorumlusu Franziska Giffey, “İş ajansı 20 kişilik personel istihdamı öngörüyor. Bu şekilde pozisyona uyan işsizlerin güvenlik görevlisi olarak eğitilmesi sağlanacak.” diye konuştu.

Uygulamanın bu dönemin sonuna kadar geçerli kalacak geçici bir tedbir olduğunu belirten Giffey, söz konusu 16 okulun tamamının bu şekilde korunmayacağını ifade etti.

Son olarak Neukölln`deki Albert Schweitzer Lisesi`nin öğrencileri, okulun erkekler tuvaletinde iki uyuşturucu bağımlısı bulmuş ve olay veliler arasında büyük tepkiye yol açmıştı.