Köylü: Demokrat Parti Türkiye'ye Demokrasi Getirdi

Demokrat Parti (DP) Adana İl Başkanı Fatih Köylü,"Tek güç millet" diyerek demokrasi ve hizmet yolculuğunu sürdüreceklerini belirtti.

Köylü: Demokrat Parti Türkiye'ye Demokrasi Getirdi

Demokrat Parti, kuruluşunun 67`inci yılını kutladı. İl Başkanı Fatih Köylü, 7 Ocak`ın Demokrat Parti`nin Türkiye`ye demokrasi getirdiği gün olduğunu söyledi.

7 Ocak 1946 tarihinin Türkiye`de çok partili demokrasinin kurulup vazgeçilmez bir yönetim biçimi olarak yerleşmesinin miladı olduğunu belirten Fatih Köylü, "Bu tarihte Türk demokrasisinin öncüleri Celal Bayar, Adnan Menderes, Refik Koraltan ve Fuat Köprülü`nün 4`lü takrirleriyle Demokrat Parti Türk siyaset sahnesinde değişmez aktör olarak yerini almıştır" dedi.

Köylü, "7 Ocak 1946, Yeter Söz Milletindir, sloganını bayrak yaparak halkın iktidara yürüyüşüdür.

Demokrat Parti, Milletin geleceğini kendi hür iradesiyle belirlemesi hareketidir. Bu inançta sınıflar yoktur, elitler yoktur. Devlet denen yüce kurum tüm bireylere eşit mesafededir. Kuruluş amacını, `Siyasi hayatımızın, birbirine karşılıklı saygı gösteren partilerle idaresi lüzumuna inanan Demokrat Parti, Türkiye Cumhuriyetinde demokrasinin geniş ve ileri bir anlayışla gerçekleşmesine ve umumi siyasetin demokratik bir görüş ve zihniyetle yürütülmesine hizmet maksadıyla kurulmuştur` şeklinde belirtmiş olan Demokrat Parti, bu amaç doğrultusunda 4 yıl süren büyük mücadelesinin sonunda 14 Mayıs 1950 tarihinde yapılan genel seçimlerinde tek başına iktidar olmuş ve başlattığı hizmet atağıyla Türkiye`yi müreffeh ülke yapmıştır.

1950`de başlayan hizmet atağı 3 kez darbelerle kesintiye uğratılmasına rağmen her defasında milletin gönlüne ve zihnine yerleşmiş, fikirleri ve sevgisiyle yeniden kutsal görevine devam etme başarısını göstermiştir." diye konuştu.

Demokrat Parti`nin bugün Kırat`lı bayrağıyla yoluna devam etiğini kaydeden Fatih Köylü, "Demir kıratı halk bize verdi. Partimize ve bayrağımıza sahip çıkarak ve `Tek güç millettir` diyerek demokrasi ve hizmet yolculuğumuza devam edeceğiz. Bugünün Demokrat Partilileri olarak, siyasi atalarımızın bize bıraktıkları demokrat misyonumuza sonuna kadar sahip çıkacağız. Zorluklardan yılmadan hak bellediğimiz yolda yürüyeceğiz. Demokrat Parti, aynı şevk ve heyecanla yoluna devam etmektedir. Bu vesileyle, Cumhurbaşkanımız Celal Bayar, demokrasi şehitlerimiz Başbakanımız Adnan Menderes, Dışişleri Bakanımız Fatin Rüştü Zorlu`yu, Maliye Bakanımız Hasan Polatkan`ı ve Demokrat Parti`ye hizmet vermiş tüm büyüklerimizi rahmet, saygı ve minnetle anıyorum." şeklinde konuştu.