Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde Sağlık Merkezi Açılıyor

Manisa Organize Sanayi Bölgesi (MOSB) tarafından yaptırılan sağlık merkezi, bu ay sonunda hizmete girecek.

Merkezden, bölgede çalışanların yanısıra Orta Ölçekli Sanayi Bölgesi, Muradiye Sanayi Bölgesi, Kenan Evren Sanayi Sitesi ve yakın köylerdeki vatandaşlar da faydalanacak. Manisa İl Sağlık Müdürü Dr. Ziya Tay ve BOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sait Türek, yapımına 2009 Aralık ayında başlanan tamamlanma aşamasına gelen merkezde inceleme bulundu.

MOSB Başkanı Türek, imza altına alınan protokol kapsamında mülkiyeti bölgeye ait yaklaşık 10 bin metrekare arsa üzerinde, toplam 3 bin 578 metrekarelik kapalı alanda inşa edilen sağlık merkezinde sona gelindiğini söyledi. Tesisin yaklaşık 5 milyon liraya mal olduğunu kaydeden Türek, MOSB yönetiminin eğitim ve güvenlik konularından sonra bölgede mevcut bütün firmaların temel ihtiyaçlarından olan sağlık hizmetleri konusunda da büyük bir yatırım yaptığını söyledi. Bölge firmalarına 24 saat poliklinik hizmeti verileceğini dile getiren Sait Türek, binanın 9 büyüklüğündeki depreme dayanacak sağlamlıkta inşa edildiğini vurguladı.

İl Sağlık Müdürü Tay ise merkezin, müdürlüklerine bağlı olacağını belirtti. Dr. Tay, sağlık merkezinde İş Güvenliği ve İşçi Sağlığı Merkezi de bulunacağını, ayrıca semt polikliniği olarak 24 saat acil servisle bölge sakinlerine hizmet vereceğini bildirdi. Tay, merkez bünyesinde 112 Komuta Kontrol Merkezi, 112 Acil Sağlık hizmet baz istasyonu ve afet merkezi ana deposunun da bulunduğunu aktardı. Manisa Valiliği ile MOSB arasında yapılan protokolle ortaya çıkan dev sağlık tesisinin Türkiye`de örneği olmadığını söyleyen Dr. Ziya Tay, “Çok amaçlı, komple MOSB ve çevresinin sağlık ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlayan bir merkez oldu. MOSB Sağlık Merkezi Semt Polikliniği, Merkez Efendi Devlet Hastanesi`ne bağlı olarak hizmet verecek. Burada çalışacak kişilerin görevlendirmesi de hastane tarafından yapılacak. Ayrıca burada görev yapacak 112 personeli de hazır.” dedi.