İki Özel Yetkili Mahkeme Beşiktaş'tan Çağlayan'a Taşınıyor

Önemli soruşturma ve davalara ev sahipliği yapan Beşiktaş`taki İstanbul Adliyesi`nde bulunan özel yetkili iki mahkeme, Çağlayan`da yeni açılan İstanbul Adalet Sarayı`na taşınacak.


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Beşiktaş`taki İstanbul Adliyesi`nde görevli özel yetkili 13 ve 14. Ağır Ceza Mahkemeleri`nin Çağlayan`daki İstanbul Adalet Sarayı`nı taşınmasına karar verdi. Savcılığın bu kararı, adliyede görev yapan bazı hakim ve savcıların talebi üzerine tüm hakim ve savcılara danışarak aldığı öğrenildi. Özel yetkili görevli hakim ve savcıların, adliyedeki makam odalarının darlığı ve aynı odada 2 veya 3 kişinin kalması nedeniyle taşınma talebinde bulundukları ifade edildi.

İstanbul 13 ve 14. Ağır Ceza Mahkemeleri`ndeki davalar bundan sonra Çağlayan`daki İstanbul Adalet Sarayı`nda görülecek. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi`nde görülen Dink cinayeti davasının duruşmalarına ise Beşiktaş`taki İstanbul Adliyesi`nde devam edileceği kaydedildi.
Toplam, 6 özel yetkili ağır ceza mahkemesinin bulunduğu Beşiktaş`taki İstanbul Adliyesi`nde, iki mahkemenin taşınmasıyla birlikte 4 mahkeme kalacak. Yeni açılan Çağlayan’daki adliyede ise yeni kurulan üç özel yetkili mahkeme görev yapıyordu. İki mahkemenin de taşınmasıyla birlikte bundan sonra Çağlayan’da 5 özel yetkili ağır ceza mahkemesi görevli olacak.