Şelaleli Meydanı Bursa Büyükşehir Belediyesi Yapacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen Altıparmak Stadyum Meydanı'nın yapım işini Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) üstlenecek.

Şelaleli Meydanı Bursa Büyükşehir Belediyesi Yapacak
Şelaleli meydandaki binayı 30 yıllığına kiralayacak olan BTSO, projeyi 2 yılda tamamlamayı planlıyor.

BTSO 2012 yılı ilk meclis toplantısı, İlhan Parseker başkanlığında yapıldı. Programda ilk olarak konuşan Meclis Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Parseker, Fransa'nın Ermeni Soykırımı ile ilgili inkar yasasını kabul etmesini eleştirdi. Parseker, çek yasası ve bu yıl içinde yürürlüğe girecek olan yeni Türk Ticaret Kanunu hakkında da görüşlerini ifade ederek, "Elbette suçlar cezalandırılsın. Piyasada çeke olan güvenin bozulmaması sağlanmalıdır. Ticareti tamamen çek ile yapanlar var. Alacaklıyı koruyacaktedbirler yeniden değerlendirilmeli. Bununla ilgili çeşitli girişimlerimizi yaptık. Çek piyasada en güçlü ödeme aracı. Ödeme zincirine darbe vurmaması sağlanmalıdır. Hapis cezası kaldırılacak deniliyorsa, süre ve imkan verilmeli" dedi.

Türk Ticaret Kanunu'nun işadamlarının elini ve kolunu bağlayacak maddeler yer aldığını dile getiren Parseker, "Kanun pek çok yenilik ve kolaylık getirirken, bazı uygulamalarla da sistemi kilitleme özelliğine sahip. Bunu anlamakta zorlanmaktayız. İş dünyasının hapse girmekle ve iş yapmak arasındaki ince yaklaşıma ivedilikle çözüm bulunmalı. Ticari hayatın işlemesi zorlaşmasın. Kanunla faaliyet yılını ilk 3 ayının içinde rapor düzenlenilmemesi, bir şirketin belge ve beyanlarında herhangi bir aykırılıkolduğu durumlarda, ticari defterlerden herhangi birinin açılışı ve kapanışı tasdikinin yapılmaması ve kayıtlardaki eksiklik durumunda, tutulması ve saklanılması gereken defter ve belgeleri bakanlığın denetim elemanlarına ibraz etmeyen veya eksik ibraz edenlere hapis cezası verilecektir" diye konuştu.

ŞELALELİ MEYDANI BTSO YAPACAK

Altıparmak Caddesi Stadyum Kavşağı'nda Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen ve 18 bin metrekarelik alana sahip şelaleli meydan projesini BTSO hayata geçirecek. Buna karşılık olarak meydandaki bin 609 metrekarelik binayı BTSO'nun 30 yıl boyunca hizmet binası olarak kullanacağını ifade eden BTSO Başkanı Celal Sönmez, "Burada odamızın bir hizmet binası olacak. Burayı 30 yıllığına kiralıyoruz. Burası şehrin ana merkezlerinden birisi olacak. Yapılacak çevre düzenlemesi ile büyük bir meydan ortayaçıkacak. Meclislerde dahil olmak üzere yönetim kurulu toplantılarının çoğu orada yapılacak. Bir diğer ağırlanma merkezimiz olacak. Böyle bir binanın yapımını şansını elde ettik. Büyükşehir Belediyesi de meydanda yapılacak olan binayı da bize 30 yıllığına kiralayacak. Büyükşehir Belediyesi'nin hazırladığı bu proje yaklaşık olarak 4 milyon dolara mal olacak. 1,5 -2 senede bu projeyi bitireceğiz. Virane haldeki bir yer, pırıl pırıl bir alan hale gelecek. Yakında büyükşehir belediyesi ile bir protokolimzalayacağız" ifadelerini kullandı .