Vali Harput, Sanayicilerle 2023 Hedefini Masaya Yatırdı

Vali Şahabettin Harput, Bursa ve ülke ekonomisine yön veren sanayicilerle Türkiye’nin 2023 hedefi için yol haritası çizmek amacıyla bir araya geldi.

Vali Harput, Sanayicilerle 2023 Hedefini Masaya Yatırdı


Bursa Çarşamba valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Şahabettin Harput’un yanı sıra Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof . Dr . Kamil Dilek , Bursalı SİYAD Başkanı ve temsilcileri ile kamu kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı .


Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Şahabettin Harput , sanayiciler ile hasbihal etmek amacıyla bir araya geldiklerini anlatarak , “Ülkemizin büyük Türkiye hedefine giren yolda lokomotif sektör sizsiniz . Sayın Başbakanımız daha güçlü bir şekilde bölgenin meselelerine kararlı bir şekilde duruş sergiliyorsa arkasındaki bu ekonomik güç ve büyük Türkiye’nin varlığı en büyük faktördür . ” dedi .


Türkiye’nin son yıllarda çok büyük bir hızla büyüdüğünü anlatan Vali Harput , dünya ekonomileri büyük sıkıntı yaşarken Türkiye’nin izlediği istikrarlı politika ile herkesin takdirini kazandığını söyledi . Türkiye’nin 2023 hedeflerini herkesin bildiğini anlatan Harput , herkesin büyük Türkiye’nin kurulmasında rol alması gerektiğini kaydetti .


Bursa’nın da Türkiye’nin sanayi merkezi haline geldiğini anlatan Vali Şahabettin Harput , sözlerine şöyle devam etti : “Türkiye’de sanayinin ana merkezi olmuş , sanayi üretiminde , otomotivde gıdada , imalatta , tekstilde ve diğer konularda Bursa’nın yeri herkesi gururlandırıyor . Bu güzelliğin gerçekleşmesinden sanayicilerin çok ciddi katkısı ve payı var . ”



“140 BİN KİŞİ OSB’LERDE ÇALIŞIYOR”

Bursa’da bulunan OSB’lerde 140 bin kişinin çalıştığını bildiren Vali Şahabettin Harput , “Bursa istihdam , üretim ve ihracatla İstanbul’dan sonra ikinci . İhracat ili olması nedeni ile ülkeye kazandırılan milli gelir ve Bursa’ya kazandırılan refah düzeyi çok önemli . Bunun sonucunda ise en güzel ödülde ‘Allah razı olsun’ demektir . ” şeklinde konuştu .


Vali Şahabettin Harput , şöyle devam etti : “İçinde bulunulan süreçte Bursa’nın imajını daha yukarılara taşımak ve geleceğine daha büyük katkı sunmak amacıyla Bursa’mıza ve ülkemize yön verip lokomotif görevi yapanlarla bir araya geldik . Artık rekabet sadece bölgesel değil , küresel hale geldi . Aynı işi yapan çok sayıda sektör var . Artık ayakta kalabilmek için de dünyayı takip etmek ve farkındalıkları iyi oluşturmak ve Ar-Ge konularına büyük önem vermekle bulunduğumuz konumu daha yukarılara taşımak mümkün olacaktır . ” şeklinde konuştu .


Bir gazetecinin `Sayı Valim sanayicilerden ne isteyeceksiniz?` sorusuna ise Vali Şahabettin Harput , “Para isteyecek değiliz ya . Ne isteyeceğiz , onlar ne isteyecek onu dinleyeceğim . Onlar zaten okul , hastane yaptırıyorlar . Bu işin sonunda Sayın Valim şunu da yapalım diyeceklerdir zaten . ” şeklinde esprili bir cevap verdi .