Üniversiteyi Kazanan Öğrencilerden Kayapınar Belediyesi'ne Teşekkür Ziyareti

Diyarbakır`ın merkez Kayapınar İlçe Belediyesi`nin açtığı kurslarda eğitim gören ve üniversiteye girmeye hak kazanan öğrenciler, belediyeye teşekkür ziyaretinde bulundu.

Üniversiteyi Kazanan Öğrencilerden Kayapınar Belediyesi'ne Teşekkür  Ziyareti
  Kayapınar Belediyesi tarafından üniversitelerin genel yetenek sınavlarına hazırlık amacıyla açılan kurslarına katılarak , Dicle Üniversitesi`nin Spor Yüksekokulu`nun çeşitli bölümlerini kazanan 74 öğrenci teşekkür ziyaretinde bulundu . Ziyaret nedeniyle Kayapınar Belediyesi Başkan Vekili Mahmut Dağ , öğrencilerle Cegerxwin Gençlik Kültür ve Sanat Merkezi`nde bir toplantı yaptı . Toplantıya Başkan Yardımcıları Servet Yılmaz , İhsan Avcı , meclis üyeleri , Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mahmut Büyükbayram , kurshocaları ve öğrenciler katıldı . Dağ , " Belediyemiz tarafından bu yılki kursa katılan 230 öğrenciden 74`ü çeşitli bölümler kazandı . Son üç yılda verdiğimiz kurslarımıza katılan öğrencilerin büyük bir kısmı sınavlarda başarılı oldu . Bu yılki sınavlarda milli takımlarda çalışanlara ek puan verilmesi nedeniyle kursiyer öğrencilerimiz bundan yararlanmamasına rağmen iyi bir başarı elde edildi . Eşit şartlarda sınav olması halinde bu başarımızın oranı artardı . Ama her şeye rağmen büyük bir başarı gösterenöğrencilerimize ve bu kurs vermede emeği geçen herkese teşekkür ederim " dedi

Kayapınar Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Avcı 1999 yılından bu yana bölgede belediyelerde uygulanan sosyal politikaların gençler , kadınlar , çocuklar ; engelliler gibi dezavantajlı gruplara fırsatlar yarattıklarını belirtti . Avcı`nın konuşmasının ardından Mehmet Bektaş ve Recep Kaya söz alarak Kayapınar Belediyesi`ne ve kendilerini sınavlara hazırlayan eğitmenlere teşekkür etti .
Kaynak: İHA