Rektör Kurtcephe: Derya Sert Anne Olursa Nobel'e Yakınız

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof.

Dr . İsrafil Kurtcephe , dünyada kadavradan yapılan rahim nakli yapılan hastanın çocuk sahibi olması durumunda 2013 Nobel Ödülü’nün en güçlü adayı olacaklarını söyledi .


Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde dünyada ilk kez kol ve bacak nakli ile Türkiye’nin ilk yüz nakli yapılmasının ardından gelişmeleri kamuoyuna aktarmak için hastanede görev yapan gazetecilere yardımlarından dolayı Antalya Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu , Rektör Kurtcephe’yi ziyaret etti .

Ziyarette üniversite bünyesinde gerçekleştirilen ameliyatlar hakkında bilgi veren Rektör Kurtcephe , organ nakli konusunda elde edilen başarının sadece Akdeniz Üniversitesi`nin değil , tüm Türkiye`nin olduğunu ifade etti .

Dünya genelinde organ nakli konusunda rakip olarak gördükleri kuruluş temsilcilerinin kendilerini arayıp , tebrik ettiğini belirten Kurtcephe , Akdeniz Üniversitesi`nde gerçekleştirilen önemli başarılardan birinin de rahim nakli olduğunu söyledi . 9 Ağustos 2011 tarihinde dünyanın kadavradan ilk rahim nakli olan Derya Sert`in çocuk sahibi olması durumunda da bir başarı daha elde edileceğini belirten Kurtcephe , “Rahim nakli ile 2013 Nobel Ödülü`ne en güçlü adayız ve rahatlıkla Nobel`i hak ettiğimizi söyleyebilirim . Ama Nobel`i bize verirler mi yaşayarak göreceğiz . ” dedi .

Rektör İsrafil Kurtcephe , yurt dışından bazı kuruluşlar rahim ve kol nakli kendilerini arayarak destek istediklerini ifade etti . Türkiye`nin yabancı bilim insanlarının da gözdesi haline geldiğini belirten Kurtcephe , Akdeniz Üniversitesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof . Dr . Ömer Özkan`a da teklifler olduğunu ancak kendisinin bir kaç yıl Akdeniz Üniversitesi`nde kalacağını belirtti .


Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni de hastanede görev yapan basın mensuplarının işlerini kolaylaştırmak için üniversite yönetimin yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür etti .