Mardin'de Turizmdeki Durgunluğa Mektuplu Çözüm

Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, turizmde yaşanan durgunluğun aşılabilmesi için başta cumhurbaşkanı, başbakan olmak üzere bütün bakanlıklar ve genel müdürlüklere toplantı, seminer ve etkinliklerini Mardin’de yapmaları için mektup gönderdi.



Başkan Ayanoğlu , mektubunda ; son yıllarda Mardin’e turizm alanında çok büyük yatırımlar yapıldığını belirterek , “Yapılan bu yatırımların yaşatılması , ilimiz ve ülke ekonomisine daha çok katkı sağlamaları için kamu kurum ve kuruluşların Ankara dışında düzenleyeceği ; etkinlik , toplantı , seminer ve konferanslara ev sahipliği yapmaktan büyük bir onur duyacağız . ” diye konuştu .


Mardin Havaalanı’nın kapalı olması ve son günlerde yaşanan terör olaylarının turizmi olumsuz etkilediğini ifade eden Başkan Ayanoğlu , " Mardin’in bu geçiş sürecini daha az hasarla atlatabilmesi için başta Sayın Cumhurbaşkanımız , Başbakanımız , bakanlıklar ve Ankara’daki kurumların etkinliklerini Mardin’de yapmaları için davet mektubu yolladık . " dedi .


Tarihi Dönüşüm Projesi kapsamında yapılan restorasyon , iyileştirme ve sağlıklaştırma çalışmalarıyla Mardin’in tarihi güzellikleri bir inci gibi ortaya çıkmaya başladığını kaydeden Başkan Ayanoğlu , şöyle devam etti : “Sahip olduğumuz bu tarihi ve kültürel değerlerimize rahat ulaşım imkanları da eklenince Mardin , turizmin parlayan yıldızı olmuştur . Yapılan altyapı ve üstyapı çalışmalarıyla da Mardin , turizm yatırımcılarının da dikkatini çekmiş ve ilimizde iki tane 5 yıldızlı , üç tane 4 yıldızlı , iki tane 3 yıldızlı , bir tane 2 yıldızlı ve 5 tane butik otel olmak üzere turizm belgeli bin 214 oda ve 2 bin 544 yatak kapasitesi , belediye belgeli 376 oda ve 847 yatak kapasitesi ile toplam bin 590 oda ve 3 bin 391 yatak kapasitesi rakamlarına ulaşılmıştır . Etkinlik , toplantı , seminer ve konferans düzenlemek için de söz konusu otellerin her türlü donanımı mevcuttur . ”