Köyüne 15 Yıldır Elektrik Çektiremedi

Şanlıurfa`nın Viranşehir ilçesinde Kıraç mezrasında oturan Ahmet Tuna, 15 yıldır köyüne elektrik çektiremiyor.

Köyüne 15 Yıldır Elektrik Çektiremedi
  62 yaşında ve 9 çocuk babası Tuna , mezrasında oturan 12 ailenin bu tarihe kadar elektriksiz kalmasının utanç verici olduğunu söyledi .


Ahmet Tuna , 3 kilometre mesafede bulunan Kadıköy Muhtarlığı`ndan kendi imkânlarıyla tahta direkler aracılığı ile çektirdikleri 2 kablo ile gelen elektriğin , ne bir lambayı ne de bir makineyi çalıştırmadığını ifade etti . Beş bin lirayı ödeyerek aldığı trafonun da sular içerisinde çürümeye terk edildiğini kaydeden Tuna , sorunun çözüme kavuşmasını istiyor .

Başbakanlık`tan valiliğe kadar bir çok makama dilekçe vererek , köylerinin elektrik sıkıntılarını anlattığını belirten Tuna , verilen hiçbir sözün yerine getirilmediğini söyledi . Tuna , “Köyümüzde 100’ün üzerinde insan yaşıyor . Bu çağda elektriğimizin olmamasını utanç verici olarak görüyorum . Elektrik ile çalışan hiç bir makineyi çalıştıramıyoruz . Yaz aylarında komşu köylerde buz getirip su içebiliyoruz . Ben 15 yıldır dilekçe vermediğim makam kalmadı . Adımı ve telefon numaramı alıyorlar , ancak bir sonuç çıkmıyor . Viranşehir’e 20 kilometre mesafede bulunan köyümüzün yapılan 16 kilometrelik asfaltı da tamamlanmış değil . Umarım yetkililer bu defa sesimize kulak verip bu sıkıntılarımızı gidereceklerdir . ” diye konuştu .


Köyde ikamet eden Ömer Bozkurt da kendi imkânları ile aldıkları trafo ve demir direklerin 6 ayı aşkın bir zamandır çürümeye terk edildiğini ve yetkililerin kendilerine yardımcı olmadığını dile getirdi . Fatma Tuna ise suyu eşeklerin sırtında taşımak zorunda kaldıklarını belirterek , evde çamaşır makinesi , buzdolabı ve fırın gibi hiçbir elektrikli malzemeyi kullanamadıklarını ifade etti .