Kadir Topbaş: Yönetim ve Halk Birlikte Hareket Edince Problem Yaşanmıyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul’da kar yağışının günlük hayatı çok fazla olumsuz etkilemediğini belirterek, bu konuda İstanbulluların çok özverili davrandığını söyledi.

Kadir Topbaş: Yönetim ve Halk Birlikte Hareket Edince Problem Yaşanmıyor
Topbaş : “Bu da şu demektir ; yönetim ve halk birlikte hareket ettiğimiz zaman , problem yaşanmıyor . ” dedi .


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş , Kazakistan İstanbul Başkonsolosu Askar Shokbayev’i makamında kabul etti . Topbaş ikili görüşmenin ardından basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevapladı .

Basın mensuplarının İstanbul’da etkili olan kar yağışıyla ilgili sorularını cevaplayan Topbaş , “Meteorolojiden aldığımız bilgilerde , yağışların 7 şubata kadar aralıklarla devam edeceği yönünde . Yarın özellikle perşembeye kadar varacak yoğunlaşma olacağından bahsedilmekte . Özellikle yollarda buzlanmaların yoğun olacağından bahsediliyor . Büyükşehir Belediyesi olarak gerekli özveriyi gösteriyoruz ama en güzeli de İstanbulluların göstermiş olduğu hassasiyet . Trafikte bir yoğunluk yok şuanda bunu gözlüyoruz . Buda şu demektir ; yönetim , yöneticiler ve halk birlikte hareket ettiğimiz zaman , problem yaşanmıyor . Bu kar yağışı bazı bölgelerde kentin her yerinde hissedilmekte . Yollarda ana arterlerde bir problem yok . Gayet iyi rahat bir trafik hareketi var . Ama yinede diyorum ki mutlaka kar lastikleri takılsın . İhtiyaç duyulmadığı takdirde bireysel araç kullanılmasın . Özellikle acemi şoförler yani arabasını yeni edinmiş olanlar bu tip havalarda mümkün olduğu kadar araçlarını az kullansınlar . ” şeklinde konuştu .

Bir basın mensubunun " Yarın da mesailer erken tatil edilecek mi? " şeklindeki sorusuna Topbaş , “Sayın Valimizle bunu da konuştuk . Bunun değerlendirmesini de yaptık . Yarını da gözleyip onu günlük karar vereceğiz . Yarın sıkıntılı bir süreç varsa , dönüşlerde bir problem olursa , zannediyorum . Valimiz onu da değerlendirir ve gerekirse öyle bir kararda verebilir . ” şeklinde cevap verdi .