Chp'de Kurultay Tartışmasıankara

CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihad Matkap, 26 Şubat`ta yapılacak kurultayın, delegelerin çağrıları sonucunda alınmış bir kurultay kararı olmadığını belirterek, ``İmza veren arkadaşlarımız haklı olarak (26 Şubat`ta toplanacak kurultay benim ihtiyaçlarımı karşılamıyor) diyorlar.

Burada haklılar O ihtiyacı karşılamak için de farklı bir kurultay yapılabilir`` dedi .

Matkap , genel merkezde Merkez Yönetim Kurulu ( MYK ) toplantısı öncesinde gazetecilerin 26 Şubat`ta toplanacak olağanüstü kurultaya ilişkin sorularını yanıtladı .

Nihat Matkap , eski Ankara İl Başkanı Ali Yıldızlı`nın 26 Şubat`ta yapılacak olağanüstü kurultayın genel merkezin belirleyeceği gündemle toplanmasının hukuki olmadığını ileri sürerek , 18 Ocak`ta 362 delegenin imzasıyla yaptıkları kurultay talepli başvurudaki gündemin geçerli olması yönünde yaptığı başvurunun hatırlatılması üzerine şunları söyledi : ``Cumartesi genel başkanımızın kurultay konusunda almış olduğu kararı ben yazılı olarak açıkladım . Eğer o açıklamam dikkatle izlenirse o açıklamam da `2012 Temmuz ayında yapmayı planladığımız tüzük değişikliklerini konu alan kurultayımızı 26 Şubat`ta yapma kararı aldık` dedim . Dolayısıyla 26 Şubat`ta yapılacak bu kurultay o çağrılarla ilişkili olan bir kurultay değildir . 362 arkadaşımızın imzalarıyla çağrılan kurultay , 18 Ocak`ta tarafımıza iletildi ama yaklaşık bundan 1 yıl öncesinden bu yana devam eden tüzüğümüzün bazı maddelerinde değişiklik çalışmalarımız var . Sürekli bu konuyu kamuoyunda konuşuyoruz . Haklı olarak arkadaşlarımız şu endişeye kapılmış ; `Acaba bu 26 Şubat`ta yapılacak kurultay , bu çağrının gereği olan kurultay mı , değil mi?` Ben onu da net olarak aydınlatayım , kesinlikle 362 imzadan etkilenen veya o çağrının gereği olan bir kurultay değil . Bu tamamen genel başkanımızın tüzükten gelen yetkilerini kullandığı , bütün tüzük maddelerimizin ele alınacağı , daha demokratik daha çağdaş bir tüzük elde etmemiz için tüzüğümüzün 54 . maddesinde yazılı yetkilerin kullanılarak yapılan bir çağrı bu . ``
Kaynak: AA