Avrupa’da Ustası Olduğu Pizzayı, Kasabadaki Hemşehrileri İçin Yapıyor

Pizza ustası Metin Kayhan (36), on yıl boyunca Kuzey Avrupa ülkelerinden Norveç’te elde ettiği deneyimlerini, Konya`nın Kulu ilçesine bağlı Tavşançalı beldesindeki hemşehrilerine hizmet için kullanıyor.

Avrupa’da Ustası Olduğu Pizzayı, Kasabadaki Hemşehrileri İçin Yapıyor
  Kayhan , itina ile yaptığı pizzaları hemşehrilerinin beğenisine sunuyor .

Yaklaşık 50 yıl önce Kulu’dan İskandinav ülkelerine göç eden vatandaşlar çeşitli iş kollarında meslek sahibi oldu . Çalışmak için 10 yıl önce gittiği Norveç`te pizzacılık yapan Metin Kayhan , 2009 yılında memleketi olan Kulu`nun Tavşançalı beldesine dönerek dükkan açmış . Norveç`te öğrendiği teknikle yaptığı pizzaların hemşehrilerinin beğenisini kazandığını kaydeden Kayhan , çevre belde ve köylerden de sipariş aldığını belirtti .


Pizza kültürünün Anadolu`nun birçok köşesinde bilinmediğini ancak Kulu`dan Norveç`e giden ustaların açtığı pizza restoranları sayesinde ilçede çok yaygın olduğunu dile getiren Kayhan , 3 yıldır Tavşançalı beldesinde pizza restoranı işlettiğini ve işlerinden memnun olduğunu ifade etti .


Özellikle Tavşançalı’dan Avrupa’ya giden gurbetçilerin kasabaya tatil için geldiği yaz aylarında , işlerinin çok yoğun olduğunu aktaran Kayhan , diğer zamanlarda da haftanın 7 günü hizmet verdiklerini söyledi . Kulu merkez ve Tuzyaka , Zincirlikuyu , Celep kasabalarından da müşterileri olduğunu aktaran Kayhan , kasaba dışındaki müşterilerin gelmeden önce siparişlerini telefonda verdiklerini kaydetti .

Pizzada her çeşit sebze ve yiyeceğin kullanılabildiğini anlatan Kayhan , Türkiye’de pizzanın fabrikasyon ve ambalajlı şekilde tüketiciye ulaştığını belirterek , kendisinin pizzacılıkta iddialı olduğunu söyledi .

Kayhan , " Biz tamamen taze hamur ve elde yapılmış olarak müşteriye sunuyoruz . Pizzanın lezzetindeki püf noktası özel sosu ve hamurudur . Ben bazı büyük şehirlerde özellikle tadına ve yapılışına bakmak için yediğim pizzalardan bir lezzet almıyorum . Bu işi orijinal haliyle en güzel bizler yapıyoruz . ’’ ifadelerini kullandı .