Aşti'de Tatil Yoğunluğu Yaşanıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi Şehirlerarası Terminal İşletmeciliği (AŞTİ), okulların yarıyıl tatiline girmesinin ardından yoğun günler yaşıyor.

Aşti'de Tatil Yoğunluğu Yaşanıyor
  Normal zamanlarda günlük ortalama 1000 otobüsün giriş-çıkış yaptığı AŞTİ’de , tatil dönemlerinde bu sayı bin 600’leri aşıyor .

Türkiye’nin dört bir tarafından gelen ziyaretçileriyle , gönderdiği yolcularıyla ve çalışanlarıyla yıllık ortalama 50 milyon kişinin uğradığı AŞTİ , özellikle bayram , asker sevkıyatı , yaz ayları ve okul dönemlerinde yoğunluk yaşıyor . İlk ve ortaöğretim okulları ile üniversitelerin büyük çoğunluğunun tatile girmesi nedeniyle AŞTİ’ye giriş-çıkış yapan otobüs sayısının rekor düzeye ulaşarak 1631’e çıktığını kaydeden yetkililer , halen ortalamanın üzerinde seyreden bu yoğunluğun , otobüs firmalarının da ek seferler düzenlemesine neden olduğunu söyledi . Yoğunluğun tatilin bitimine kadar sürmesini beklediklerini kaydeden yetkililer , AŞTİ’nin Başkent’te olması , Ankara’nın da Türkiye’nin merkezinde yer alması nedeniyle olması gerekenden çok daha fazla bir yoğunluğun yaşandığını anlattı . Terminalde günde ortalama 200 bin kişinin ağırlandığını kaydeden yetkililer , bu sayının tatil zamanlarında neredeyse iki katına çıktığını söyledi .


3 bin personelin her gün 24 saat boyunca vatandaşa hizmet verdiği AŞTİ’de , peronlardaki otobüslerin giriş-çıkış saatleri de 42 kişilik personel tarafından kontrol ediliyor . 200 kişilik güvenlik personeli , özel optik zoomlu , hareketli ve yüksek çözünürlüklü 112 adet kamerayla Türkiye’nin en güvenli terminali olma özelliğini taşıyan tesiste ayrıca , 210 kişilik temizlik personeli 24 saat boyunca temizlik , yeşil alan bakımı gibi alanlarda hizmetleri yerine getiriyor .