Engel Tanımayan Vekil Pavey İşitme Engelli Ailelere Moral Verdi

Hatay`ın İskenderun ilçesinde, Hacettepe Üniversitesi`nden uzman doktorların muayene ettikleri işitme engelli vatandaşları ziyaret eden Milletvekili Şafak Pavey, ailelerin dertlerine ortak oldu.

Engel Tanımayan Vekil Pavey İşitme Engelli Ailelere Moral Verdi
 

Cenevre`de geçirdiği trafik kazası sonucu sol ayak ve sol kolundan sakatlanan ve kendisi de bir bedensel engelli olan , ancak hayata sımsıkı tutunan Milletvekili Pavey , İskenderun`da engelli vatandaşlara moral verdi , onların dertlerine ortak oldu .

İskenderun ve çevresinde yaşayan işitme engelli bireylerin ailelerine yönelik değerlendirme ve eğitim projesi kapsamında . Hacettepe Üniversitesi Engelliler Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi`nden doktorlar , 5 gün süre ile 100’e yakın kişiyi muayene etti .


Seminerin son gününe , işitme engelli vatandaşlarla bir araya gelen engelli CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey de katıldı . Engelli vatandaşlarla birebir görüşen ve kendisi de geçirdiği talihsiz kaza sonucu ayağından engelli duruma düşen Pavey , “İskenderun`da 100’e yakın işitme engelli 5 günlük bir programdan geçti . Bu projeyi ziyaret ediyorum ve destekliyorum . Bu tesislerde çok yakın gelecekte engelliler ve aileleri kucaklayacak programlar olacağına inanıyorum ve burada bulunmaktan çok mutluyum . ” dedi .

Hacettepe Üniversitesi Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof . Dr . Erol Bilgin`in yanı sıra uzman doktorlar 5 gün süre ile Hacettepe Üniversitesi`nden getirilen cihazlarla 100’e yakın engelli vatandaşı muayene etti . Çocuklarını muayaneye getiren aileler ise Hacettepeli uzman doktor ve yetkililere teşekkür ederek , Hatay`da böyle bir tesisin kurulması ile engelli ailelerin de rahatlayacağına dikkat çektiler . AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar’ın yanı sıra projeye desteklerini esirgemeyen iş adamı Recep Ekinci de Hacettepeli uzman doktorları ve engelli vatandaşları ziyaret etti .