Yüz nakli yapılan Uğur ilk çayını içti

Yüz nakli yapılan Uğur Acar naklinin beşinci gününde çorba ve soğuk çay içti. Uğur yeni yüzünü görmek istedi.

Yüz nakli yapılan Uğur ilk çayını içti
  Akdeniz Üniversitesi Rekonstrüktif Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim üyesi Prof . Dr . Ömer Özkan , ' Yüz nakli yapılan Akdeniz Üniversitesi Plastik Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim üyesi Prof Dr . Ömer Özkan , çift kol nakli ve yüz nakli hastalarının durumu hakkında bilgiler verdi . Prof . Dr . Özkan bugün ameliyat sonrası beşinci günün içinde olduklarını söyledi .

Yüz naklinde gayet iyi durumda olduklarının altını çizen Prof . Dr . Ömer Özkan , ' Beklentimizin çok önündeyiz . Hastayla ilgili şuana kadar herhangi bir cerrahi komplikasyonumuz yok . Enfeksiyonla ilgili bulgularımız yok . Hasta bizimle konuşarak iletişim kuruyor . Gayet iyi , herhangi bir problemimiz yok ' diye konuştu .

ÇORBA VE ÇAY İÇTİ

Çift kol nakli yapılan Atilla Kavdır ' ın hala yoğun bakımda olduğunu kaydeden Özkan , ' Cerrahi olarak kollarla ilgili bir problem yok . Dolaşımları gayet iyi , daha da iyiye gidiyor . Ama biz yoğun bakımdaki her hasta için risk belirtiriz . Anormal olan yüz naklinin kısa sürede çıkmasıdır . Biz daha uzun bir süre bekliyorduk . Bugün yüz naklini bugün çıkarmayı planlarken 3 gün önce çıkardık . Ama kol naklinin biraz daha vakti var . Büyük bir ameliyat olması hastaya yük getiriyor .

Cerrahi olarak problemimiz yok . Yoğun bakımla ilgili problemleri hala devam ediyor . Süreç vermek gerekirse her gün daha iyiye gidiyor . Çok emin ellerde çok sıkı takip ediliyor . Acele etmeyeceğiz yavaş yavaş . Biz sadece yoğun bakım ünitesindeki arkadaşların tavsiyelerine göre gidiyoruz . Acele etmeden devam ediyoruz . Süreci izleyeceğiz beraber ' şeklinde konuştu .

Özkan şöyle devam etti : ' Atilla Kavdır ' a büyük bir doku naklinden söz ediyoruz . Bacağı almamızın nedeni böbrek ve karaciğer üzerine yük oluyordu . Vücudun temizlenmesi kısaca söyleyeceğimiz şey . Çok başka yaralanmalarda da olan şeyler bunlar . Olabileceğimizi yerdeyiz , elimizden geleni yapıyoruz . '

YÜZÜNÜ GÖRMEK İSTEDİ

Yüz nakli olan Uğur Acar ' ı beklediklerinden daha kısa sürede servise aldıklarını kaydeden Özkan , ' Kısa sürede Uğur ' u servise çıkarmak bizi sevindirdi . Ama olanlara baktığımız zamana çok ilerideyiz . İçebilecek ne varsa istiyor . Bizde veriyoruz . Normal insanların isteyeceği iştahı var oda bizi mutlu ediyor . ' Kulaklı Çorbası ' içti . Soğuk çay içti .

Bugün yüzünü görmek isteğinde bulundu . Herhalde birkaç günde telafi ederiz . Biraz daha şişlikleri insin yavaş yavaş anlatıyoruz durumunu . Ama göstereceğiz ' ifadelerini kullandı . Özkan , Genel Kurmay Başkanı ve YÖK Başkanı ' nın kendisini arayarak , her hangi bir sıkıntısının olup olmadığını sorduklarını ifade etti .

Özkan nakil yapılan Uğur Avar ve Atilla Kavdır ' ın kimlik teşhis bilgilerinin 12 ile 18 ay arasında güncelleneceğini bunun yasal bir zorunluluk olduğunu belirtti .