'yurtlarda Öğrencilerin Ne İzleyeceğine, Ne Okuyacağına Müdahale Edilmiyor'

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kredi ve Yurtlar Kurumu yurtlarında öğrencilerin izleyeceği televizyon kanallarına, okudukları gazete ve dergiye müdahale edilmesinin söz konusu olmadığını bildirdi.

 

Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk’e cevap geldi . ‘Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu`na bağlı yurtlarda Bugün ve Zaman gazetesinin dışında gazete alınmadığı , Samanyolu TV dışında televizyon izletilmediği , sohbet adı altında cemaat propagandası yapıldığı’ iddiasıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na yazılı soru önergesi veren CHP Milletvekili Ali İhsan Köktürk’ün iddiaları ile ilgili olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan yazılı bir açıklama yapıldı . Açıklamada , konunun medya aracılığı ile gündeme getirilmiş olması dikkate alınarak soru önergesinin bakanlığa ulaşması beklenmeden , cevap verilmesinin zaruri hale geldiği belirtildi . Bakanlıktan yapılan açıklamada CHP’li Köktürk’ün kötü niyetli ve ayrıştırıcı bir girişimde bulunduğu ifade edildi . Açıklamada şu görüşlere yer verildi :

“Kurumumuza bağlı yurtlarda öğrencilerimizin izleyeceği televizyon kanallarına , okudukları gazete , dergi , vb . yazılı yayın araçlarına müdahale edilmesi kesinlikle söz konusu değildir . Bu konuda Kurumumuza öğrencilerimizden ulaşan herhangi bir şikâyet bulunmamaktadır . Yurtlarımızda bulunan ortak kullanım alanlarında veya öğrenci odalarında bulunan televizyonlarda izlenecek kanallarla ilgili herhangi bir telkinde bulunulması söz konusu olmadığı gibi bu mümkün de değildir . Öğrenciler kendi aralarında anlaşarak izleyecekleri televizyon kanallarını belirlemektedir . Aynı şekilde öğrenciler , olmak kaydıyla her tür gazete ve dergiyi yurtlarımızda rahatlıkla okuyabilmektedir . Yurtlarımızda herhangi bir görüşe mensup öğrencilerin sohbet düzenlemesi söz konusu değildir . Buna bağlı olarak da ‘sohbete katılmadığı gerekçesiyle yurttan ceza almış veya atılmış’ bir öğrenci de bulunmamaktadır . Kurumumuza bağlı yurtlarda yükseköğrenime devam eden 268 bin genç barınmaktadır . Gençlerimizi anne-babalarının bize emaneti olarak görmekteyiz . Ülkemizin dört bir yanından gelen gençlerimizin inançlarına ve düşüncelerine Bakanlığımız ve Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından her zaman saygı duyulmakta ve bu konuda gerekli hassasiyet gösterilmektedir .


Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı yurtlarımızda barınan 268 bin öğrencimiz , huzur ve barış içinde bir arada yaşarken , siyasi hırs ve hesaplarla yurtlardaki huzur iklimini bozmaya yönelik iddiaların Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine getirilmesi tehlikeli bir yaklaşımdır . Sorun önergesine yönelik iddialara Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun cevap hakkı beklenmeden konunun medyaya ulaştırılması ise kötü niyetli ve ayrıştırıcı bir girişimdir . Dil , din , inanç , siyasi ve felsefi görüş ayrımı yapılmaksızın 268 bin gencimize Cumhuriyetin eşsiz yurttaşları olarak hizmet veren Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kamuoyuna saygı ile duyurulur . ”