Kayseri'de İsrail Takımını Protesto Eden Gençlerin Yargılanması

Kayseri`de İsrail`i protesto ettiği için kendisi gibi yargılanan arkadaşları adına konuşan Erkam Cengil, "İsrail kahrolduğu zaman bir ırk, bir din, bir mezhep kahrolmaz.

  İsrail kahrolduğu zaman savaş , katliam , ırzlara ve mallara tecavüz kahrolur " dedi .

Kayseri`de İsrail takımını protesto ettiği gerekçesiyle yargılanan 30 gençten biri olan Erkam Cengil , Cumhuriyet Meydanı`nda toplanan kalabalığa hitaben yaptığı konuşmada , " Bizler yeryüzünün yarım asırdan fazla bir süredir tekrar ettiği bir bedduayı ettik ve `Kahrolsun İsrail` dedik . Bizler şerefiyle direnen Filistinli kardeşlerimizi temsil eden bayrakları açtık . Ve bugün ırk , din , dil , mezhep ayrımı gözetmeden , adına `Şiddet Yasası` denilmiş bir yasaya istinaden yargılanıyoruz . Bize bu suçları isnat edenler şunu iyi bilmelidirler ki , bizler Müslüman`ız ve Cenab-ı Hakk`ın Maide suresinde buyurduğu üzere , bir topluluğa olan kinimizin bizi adaletle hükmetmekten alıkoymamasıgerektiğine iman etmişizdir . İsrail kahrolduğu zaman bir ırk , bir din , bir mezhep kahrolmaz . İsrail kahrolduğu zaman savaş , katliam , ırzlara ve mallara tecavüz kahrolur . İsrail kahrolduğu zaman insanlık ferahlık bulur " ifadelerini kullandı .

Kayseri KASKİ Kadınlar Basketbol Takımı`nın konuk ettiği Maccabi Bnot müsabakasında Filistin bayrağı açarak İsrail`i protesto ettikleri gerekçesiyle haklarında dava açılan 30 kişi , bugün hakim karşısına çıkıyor .
Kaynak: İHA