İstanbul'da Otobüs ve Metro Seferleri Artırıldı

İstanbul’da etkili olan kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanmaması için otobüs ve metro seferleri artırıldı.

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre İETT , çeşitli hatlarda 350 otobüs ile ek sefer düzenliyor . Metrobüs hattında 315 otobüs ise seferlerine aralıksız devam ediyor . Metrobüs hattında 5 kar kürüme ve tuzlama aracı ile 2 solüsyon aracı hizmet veriyor .

Açıklamada , karla mücadele kapsamında 4 bin 667 ton tuz ve 156 ton solüsyon kullanıldığı bildirildi . Soğuktan etkilenen 291 evsiz vatandaş da Metin Oktay Kapalı Spor Salonu`nda misafir ediliyor .

Kar yağışı nedeniyle Park ve Bahçeler Müdürlüğü Kadıköy , Taksim , Saraçhane , İDO Yenikapı , Eminönü , Harem , Üsküdar , Ümraniye - Tepeüstü Meydanlarında ; 359 Personel ve 48 araç ile kar kürüme çalışmaları yapıyor .

Atık Yönetimi Müdürlüğü de 40 Hastane , 34 Okul , 13 Meydan , 304 Durak , 117 Üst ve Alt Geçit , 7 Çöp Aktarma İstasyonu , işleme tesisleri , depo sahası yollarında 450 Personel ve 38 araç ile görev yapıyor . Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan 142 Traktör Kar kürüme ekibi muhtarların sorumluluğunda kendi köy yollarını açmak için görev bölümü yaptı .